0

Villinrannassa juhlittiin kesää – kesäjuhlaa vietettiin tänä vuonna sisätiloissa

VILLINRANNAN kesäjuhlaa vietettiin viime viikolla Virojoella. Palvelukeskuksen saliin oli tuotu koristeeksi koivuja, jotka toivat juhlaan kesän vehreyttä. Juhlaa oli seuraamassa väkeä salin täydeltä. Tervetulosanat lausui vanhusneuvoston puheenjohtaja Aira Paavola, joka avasi puheessaan samalla hieman juhlan historiaa.
– Tänne Villinrannan palvelukeskukseen muutettiin Vilkkilästä 28 vuotta sitten ja monet kesäjuhlat on nyt pidetty. Useimmiten juhlaa on saatu viettää tuolla ulkona kauniissa puistossa, mutta nyt juhla jouduttiin siirtämään sisälle sateen takia. Taitaa olla vasta kolmas kerta, kun juhla pidetään sisällä, hän muisteli.
Ohjelmanumeroita juhlassa oli monenlaisia. Musiikkiesityksistä vastasivat Virolahden eläkeyhdistyksen pelimanniryhmä sekä laulukerho. Riippakoivun alla, Suvivalssi, Hymyhuulet ja monet muut tutut kappaleet vuosien takaa viihdyttivät yleisöä ja innostivat laulamaan mukana.

Juhlapuheen kesäjuhlilla piti Virolahden kunnanhallituksen puheenjohtaja Vappu Kuokka, joka muistutti puheessaan muun muussa veden tarpeesta kesällä.
– Luonto, viljelykset ja eläimet tarvitsevat lämmön lisäksi vettä kasvaakseen ja selviytyäkseen. Me ihmiset emme ole tässä poikkeus. Riittävästä nesteen saamisesta on pidettävä huolta helteellä. Kuumuudelta on hyvä suojautua ja tehdä se, mitä jaksaa. Ennen kaikkea pitää seurata omaa sekä toisten olotilaa ja vointia.
Hän pohti myös puheessaan, että Virolahdella väki vähenee ja vanhenee ja kuntalaisista on pidettävä huolta, tarjottava palveluita ja huolehdittava edunvalvonnasta.
– Yhä useampi vanhempi ihminen asuu kotona pidempään ja tarvitsee sinne erilaisia ja eritasoisia palveluita. Kotihoitoa tulee kehittää ja siihen tulee panostaa, jotta olemme valmiita vastaanottamaan tulevaisuuden. Tärkeää on saada oikeanlaista hoitoa, oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Myös erilaiset asumispalvelujen muodot tarjoavat tukea asumiseen ja hoivaan, jos kotona asuminen vaikeutuu tai se ei ole mahdollista.
Kuokan puheessa esiintyi myös tulevaisuuden ideoita, miten eläinten parissa toimimista voisi soveltaa vanhustenhoitoon, sillä eläinten on todettu vaikuttavan positiivisesti elämään ja elämänlaatuun.
– Suomessa on olemassa kaveri- ja lukukoiratoimintaa ja ratsastusterapiaa. Uutta on Päivä Farmilla -hanke, jossa kehitetään Suomeen uudenlaista ikäihmisten maatilatoimintaa, jossa he pääsevät osallistumaan maatilan askareisiin. Norjassa tälläinen malli on ollut käytössä jo parikymmentä vuotta, hän esitteli.

Musiikkiesitysten ja juhlapuheen lisäksi juhlassa viihdytti ”Hilmana” esiintynyt juhlan toinen juontaja Anni Pekkinen. Kansallispukujakin ”tuuletettiin” ja näytillä oli viisi erilaista kansallispukua. Yhtenä ohjelmanumerona oli lisäksi harrastelijanäyttelijä Antti Mäen esiintyminen. Mäki esitti tarinallista runonlausuntaa yksin sekä yhdessä toisen juontajan Satu Sunin kanssa. Juhlan päätti yhteislauluna laulettu Karjalaisten laulu, joka alkoi tutusti sanoilla ”Suloisessa Suomessamme oisko maata armaampaa…”
Tapahtuman järjesti Virolahden vanhusneuvosto ja kahvituksesta ja arpajaisista vastasi Virolahden mielenterveydentuki Tuuppari.

Minna Hytti

Viikon kysymys

Joko uskot Huuhkajien EM-kisapaikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä