0

Kiiskijärven sillalle ei asiaa enää traktorillakaan

Kiiskijärven sillan painorajoitusta on tiukennettu. Kaakkois-Suomen ely-keskus päätti asettaa sillalle nyt kolmen tonnin painorajoituksen, kun aiemmin sillalla on sallittu viiden tonnin kokonaismassa.
– Kävimme alkukesästä tarkastamassa sillan ja sen kunto on niin huono, että painorajoitusta päätettiin tiukentaa, sanoo yksikön päällikkö Kari Halme ely-keskuksesta.
Käytännössä rajoitus estää muun muassa nykyisten maataloustraktoreiden ajamisen sillalle. Halme muistuttaa, että rajoitus koskee myös tienpidon kalustoa.
– Se kolahtaa meidän omaankin nilkkaan, koska kunnostuskalustolla sinne ei voi ajaa. Meidän on nyt hankittava sinne pienempää kalustoa, jolla se voidaan pitää puhtaana, hän toteaa.

Kiiskijärven sillasta on keskusteltu jo pitkään. Ely-keskus on omassa kannanotossaan päätynyt siihen, että silta korvattaisiin kokonaan uudella tieyhteydellä Kiiskijärven pohjoispuolitse. Kysymykseen tulisi yksityistie.
– Kunnan kanssa asiasta on vieläkin keskusteltu ja varmaan tullaan keskustelemaankin. Kunta on sillä kannalla, josko kuitenkin silta rakennettaisiin. Vaihtoehdot ovat vain niin kalliita, ettei niihin ole rahaa, Halme näkee.
Hän kuitenkin uskoo, että lopullinen ratkaisu syntyy puolen vuoden tai viimeistään vuoden sisällä.
Kiiskijärven silta on tyypiltään puurakenteinen palkkisilta, joka on rakennettu vuonna 1967.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä