0

Sinilevää jo Virolahden rannikon tuntumassa

Itäisellä Suomenlahdella on jo havaittu sinilevää. Hurpun merivartioston havaintojen mukaan Virolahden rannikon tuntumassa ja hiukan ulompanakin on jo levää veden pinnalla, mutta ulompana Haapasaaren tuntumassa levää ei ole ollut ainakaan pintaan kertyneenä.
Suomen ympäristökeskuksen Tarkka-satelliittikuvien perusteella oli alkuviikolla itäisellä Suomenlahdella, Suursaaren ympäristössä ja Viron rannikolla havaittavissa jo pintaveteen kertyneenä runsaita levämääriä. Suomen rannikolta ei runsaan pilvipeitteen vuoksi ole tuolloin saanut tuoretta tilannekuvaa. Tuoreimpien satelliittikuvien perusteella sinilevää esiintyy varsinkin läntisellä Suomenlahdella ja sielläkin erityisesti avomerialueella.
Kaakkois-Suomen vesialueilla ei ole todettu tavanomaisesta poikkeavia levähavaintoja. Lappeenrannan Haapajärvellä on sinilevää jo runsaasti veteen sekoittuneena, kuten aikaisempinakin vuosina. Haapajärven sinilevät määritettiin Microcystis-suvun sinileviksi, jotka voivat muodostaa myös myrkyllisiä kantoja. Kymenlaakson puolella vain Iitin Sääksjärvessä on havaittu vähäisiä määriä levää.
Pintaveden lämpötilat Kaakkois-Suomen järvillä ovat tällä hetkellä 16-18 asteen väliltä.

Viikon kysymys

Kannatatko ulkomaalaisten oppilaiden ottamista Virolahden lukioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä