0

Miehellä 18 väärää leimaa passissaan

Venäläisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen väärennysrikokseen Vaalimaan rajanylityspaikalla 14. heinäkuuta. Miehen passissa havaittiin sunnuntai-iltana maastalähtötarkastuksen yhteydessä yhteensä 18 väärää Schengen-rajatarkastusleimaa. Leimat todettiin vääriksi asiakirjatutkinnassa.
Väärät rajatarkastusleimat oli hankittu oleskeluajan pidentämiseksi Schengen-alueella. Laitonta oleskelua Schengen-alueella on ollut yhteensä 306 vuorokautta.
Rikoksesta epäilty venäläismies on haastettu vastaajaksi Kymenlaakson käräjäoikeuteen epäiltynä väärennysrikoksesta. Henkilö on määrätty Schengen-aluetta koskevaan maahantulokieltoon kolmeksi vuodeksi.
Rajavartiosto muistuttaa kesäaikana matkustajia varaamaan riittävästi aikaa rajanylityksiin. Liikenne jonoutuu näin kesällä useammin kasvaneista matkustajamääristä ja oman henkilöstön lomakaudesta johtuen.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko politiikan käänteet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä