0

Pääkirjoitus: Vaalimaa saa taas elinvoimaa

Entiselle Vaalimaa Shopping Centerin tontille on tulossa yksikerroksinen ja noin 18 600 neliötä käsittävä liikekeskus. Hankkeen rakennuslupahakemus jätettiin Virolahden kunnan rakennusvalvontaan maanantaina. Uusi liikekeskus vahvistaa Vaalimaata ja tuo sinne edelleen kaivatun lisäyksen vetovoimaa.
Liikekeskushankkeen taustalla on Rajamarketeistaan tunnettu liikemies Sergei Ananiev, joka osti kesken jääneet perustukset Shopping Centerin konkurssipesältä. Sen jälkeen Ananiev on käynyt paljon neuvotteluja etsiessään yhteistyökumppaneita uuteen keskukseensa. Liikekeskukseen on luvassa ainakin päivittäistavarakauppaa ja muita markettoimintoja. Keskukseen tulevista liikkeistä tiedotetaan sitä mukaa kuin sopimukset valmistuvat.
Ananiev ja kumppanit haluavat päästä käsiksi töihin mahdollisimman pian ja uusi keskus on tarkoitus avata viimeistään jouluksi 2020.
Virolahden kunnassa vanhan Länsikeskuksen nytkähtäminen eteenpäin otetaan tietenkin riemumielellä vastaan. Kunnanjohtaja Osmo Havuaho pitää hanketta ”kovana juttuna.” Hän muistuttaa, että kysymyksessä on Zsar Outlet Villagen ykkösvaiheeseen verrattuna kokoluokaltaan puolitoistakertaisesta hankkeesta.
Vaikka tarkempia tietoja siitä, ketä uuteen liikekeskukseen on asettumassa, ei ole vielä julkistettu, se kuitenkin tiedetään, että hankkeet eivät ole Zsarin kanssa kilpailijoita. Vaalimaalle tarvitaankin nimenomaan erilaisia komponentteja, jotka vahvistavat toinen toisiaan. Kun alueesta kehittyy kaupan ja matkailun keskus, se tukee myös paikallista elinkeinotoimintaa.

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...