Pääkirjoitus: Mopot karkasivat käsistä Virojoella

Mopoilevan nuorisojoukon öiset tekemiset ovat saaneet virojokelaiset hiiltymään tänä kesänä pahemman kerran. Kaikki ymmärtävät nuorten tarpeen tulla nähdyksi ja kuulluksi

KK

Mopoilevan nuorisojoukon öiset tekemiset ovat saaneet virojokelaiset hiiltymään tänä kesänä pahemman kerran. Kaikki ymmärtävät nuorten tarpeen tulla nähdyksi ja kuulluksi silloin tällöin, mutta kun toiminnasta tulee jatkuvaa ja jokaöistä, tilanne muuttuu. Vielä vakavammaksi sen tekee se, että tiettävästi mopojoukkion toimintaan kuuluu myös uhkailua ja ilmiselvää kiusantekoa, jotka molemmat täyttävät jopa rikoksen kriteerit.

Poliisin asteikon mukaan jokakesäiset moporallit ovat nuorison hupia kaikkialla Suomessa. Yleensä rallin takana on pieni joukko nuoria ja kysymyksessä on pieni paikkakunta. Niin siis myös Virojoen tapauksessa.

Virojoella tapahtumat ovat kuitenkin edenneet vakavampaan suuntaan. Kun puhutaan jokaöisestä mopojen pärräämisestä, mahdollisesti kortittomista alle 15-vuotiaista kuljettajista, mahdollisesti viritetyistä mopoista, tahallisesta kiusanteosta ja jopa uhkailusta, asia ei mene enää normaalin kesäisen mopoilijajoukon pärinän piikkiin.

Pienessä yhteisössä, kuten Virojoella, on pienen yhteisön pelisäännöt. Pieniä rikkeitä katsotaan ikään kuin sormien välistä, koska lähes kaikki tuntevat toisensa. Mutta kun pieni rike paisuu isoksi, silloin myös yhteisö herää. Niin on käynyt tälläkin kerralla. Sanomattakin on selvää, että öisen moporallin halutaan nyt loppuvan – lopullisesti. Jos se jatkuu, asia tulee epäilemättä saamaan vieläkin vakavampia muotoja.

Kuten poliisikin muistuttaa, alaikäisten kohdalla ensisijainen vastuu on aina vanhemmilla. Jotkut vanhemmat eivät tätä asiaa joko ymmärrä tai he eivät halua sitä ymmärtää. Mopo on siis karannut käsistä muiltakin kuin nuorilta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka