0

Pääkirjoitus: Vihreää valoa matkailuhankkeille

Virolahdella on viime aikoina saatu myönteisiä uutisia useamman historia- ja luontomatkailuun liittyvän hankkeen rahoituksen järjestymisestä. Hankkeita on suunniteltu pitkään, ja niiden toteutumista toivottu vielä pidempään.
Rahoituspäätös Virolahden Bunkkerimuseolle perustettavaan Green Belt -luontokeskukseen saatiin jo ennen joulua. Pari viikkoa sitten tuli myös tieto, että Heponiemen vanhan louhosalueen ja Vatimenpohjassa sijainneen keisarin huvipuiston kunnostaminen matkailu- ja virkistysalueiksi voi alkaa.
Heponiemen louhosalue ja viime vuosina myös keisarin huvipuisto ovat herättäneet yhä laajemmin kiinnostusta matkailijoiden keskuudessa niin Suomessa kuin maailmallakin.
Tähän asti ongelmana on ollut, ettei Virolahden kunta ole voinut markkinoida alueita eikä ohjata niille matkailijoita. Nyt rahoituspäätöksen saaneessa hankkeessa molempien alueiden infrastruktuuri saatetaan siihen kuntoon, että markkinointi on mahdollista. Hankerahoituksella tehdään muun muassa turvallisia kulkuväyliä, opasteita ja nykyaikaista infomateriaalia.
Green Belt -luontokeskus on kokonaisuutena suuremman mittaluokan hanke, josta tosin vain osa sijoittuu konkreettisesti Virolahden Bunkkerimuseolle. Modernia teknologiaa hyödyntävä luontokeskus on Suomen oloissa poikkeuksellinen hanke, joka tulee olemaan osa eurooppalaista, rautaesiripun molemmilla puolilla sijaitsevan vihreän vyöhykkeen luontomatkailuverkostoa.
Vaalimaan kaupallisen kehityksen rinnalla myös vuosikausia odottaneet matkailulliset kehityshankkeet ovat nyt ottamassa aimo harppauksia eteenpäin.

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...