0

Viikon kysymys: Muistatko ensimmäisen koulupäiväsi?

Torstai on taas jännittävä päivä lapsille, jotka aloittavat koulunkäynnin pieninä ekaluokkalaisina. Jännittävä päivä se on myös monille vanhemmille, vaikka kaikki ovat itsekin olleet aikoinaan ekaluokkalaisia. Mutta muistammeko enää, millainen se ensimmäinen koulupäivä itsellämme oli? Jännittikö? Pelottiko? 

Muistatko ensimmäisen koulupäiväsi?

 • Kyllä (52%, 43 ääntä)
 • En (48%, 40 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 83

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon kysymys: Muistatko ensimmäisen koulupäiväsi?

 • 7.8.2019 at 14:53
  Permalink

  Ei pelottanut. Mutta kyllä se jännitti. Tosin, seassa oli aitoa innostuneisuutta. Yhteiskunnan hierarkia tuli vastaan jo koulun pihalle tultaessa. Jäihin pyörän katettuun pyörätelineeseen, mutta paikalla ollut erään oppilaan anhempu osasi minua heti ojentaa.. opastaa, että jokaisella on telineessä oma vakiopaikka. Toisessa päädyssä, johon pyörääni tarjosin on isojen poikien paikat ja toisessa päädyssä tyttöjen vastaavat. Ekaluokkalaiset, jotka kuuluivat koulumaailman alimpaan kastiin, laittavat pyöränsä siihen pyöräkatoksen keskelle.

  Näin se sopeutuminen yhteiskuntaan alkoi jo koulun pihan reunalta ensimmäsenä päivänä.

 • 7.8.2019 at 15:15
  Permalink

  -70 aloitin koulunkäynnin Miehikkälän koulukeskuksessa. Kaakonkulma otti kuvan lehteen minusta ja Matti Rantasesta.

 • 7.8.2019 at 16:40
  Permalink

  Hyvin muistan päivän. Äidin tarakalla sain kyydin ja eka päivänä jouduimme piirtämään omenan. Ei äiti siitä malttanut pitää näppejään irti vaan kävi omenani pyöristämässä. Käry kävi! Pahinta oli,että kun meitä oli viisi tyttöä niin jouduin harmikseni pojan viereen istumaan. Nyt kaikki mukavia muistoja!

 • 7.8.2019 at 21:57
  Permalink

  Tietenkin muistan. Koulumatka on painunut tarkimmin mieleen; muistan ketä tuli vastaan ja ketkä kulkivat samaan suuntaan. Muistan aurinkoisen sään ja repun, joka painoi selässäni. Oli hienoa kävellä kouluun! Kaakonkulman toimittajakin oli mukana koulun pihalla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Maistuuko sinulle hapanvelli?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...