0

Ensimmäisen luokan aloittavien määrä väheni Kaakonkulmalla

Miehikkälässä ja Virolahdella koulutiensä aloittavia on edellisvuotta vähemmän.
– Virolahdella koulutiensä aloittaa nyt 22 oppilasta, kun viime vuonna heitä oli 29. Miehikkälässä puolestaan 12, kun viime syksynä aloittajia oli 19, kertoo Virolahden sivistystoimenjohtaja Auli Hyttinen.
Koulujen aloituspäiväksi määräytyi tänä vuonna torstai 8. elokuuta, joka on aikaisempi kuin monena muuna vuonna.
– Aloituspäivä vaihtelee. Nyt meillä on sama linja ainakin Kotkan kanssa, että koulu alkaa aikaisemmin, jolloin sekä syys- että joululoma ovat puolestaan pidemmät.
Ensimmäisen luokan aloittavien vanhempia saattaa jännittää, miten lapsen koulutaival alkaa sujumaan. Hyttinen pitää tärkeänä sitä, että huoltajat vaihtavat lapsen kanssa kuulumisia ja ovat kiinnostuneita hänen koulunkäynnistään.
– Huoltajien kannattaa olla heti kouluun yhteydessä, jos jokin askarruttaa. Kannattaa varmistaa myös se, että lapsi osaa varmasti kulkea koulumatkansa ja että reitti on turvallinen. Pienellä paikkakunnalla luokkalaiset ovat usein jo tuttuja esikoulusta, mikä helpottaa usein koulunkäynnin alkua.

Myös Ylämaalla koulut alkoivat tänään.
– Meillä on tänä vuonna viisitoista ekaluokkalaista, mikä on enemmän kuin viime vuonna, jolloin aloitti kymmenen. Tulevaisuuden näkymä on kuitenkin laskusuuntainen, lapset vähenevät täällä, kertoo Ylämaan koulun rehtori Jouni Penttilä.
Ylämaan koulussa on tänä vuonna 1. ja 2. luokka erikseen sekä yhdistelmäluokat 3–4 ja 5–6.
– Ensimmäiset kouluvuodet ollaan omassa luokassa, koska silloin opetellaan lukemaan sekä opitaan koululaisen perustaitoja. Silloin varhainen tuki tulee heti alkuun. Yhteensä meillä aloittaa tänä vuonna 71 oppilasta, Penttilä sanoo.

Ekaluokkalaiset Kaakonkulmalla:
Virojoki 14
Klamila 8
Miehikkälä kk 10
Suur-Miehikkälä 2
Ylämaa 15

Viikon kysymys

Hankitko aidon joulukuusen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä