0

Koulutiellä tarvitaan taitoja

Kesäloma on koululaisilla ohi, ja arkeen on palattava niin nuorten itsensä kuin heidän vanhempiensakin. Koulutaipaleen aloittaa Kaakonkulmalla 49 uutta koululaista, joiden vanhemmille tämä päivä on varmasti yhtä jännittävä kuin lapsillekin.
Opetusalan ammattilaiset toivovat, että vanhemmat istuisivat lastensa kanssa yhteisen pöydän ääreen ja painottaisivat sitä, että opetuksen seuraaminen on tärkeää ja opettajan ohjeita pitää noudattaa. Yhtä tärkeää on myös korostaa sitä, että kaikkien kanssa pitää olla kaveri eikä ketään saa kiusata.
Tärkeintä on olla kiinnostunut lapsen asioista, kysellä ja kuunnella mitä koulussa tänään tehtiin. Jos joku asia askarruttaa, pitää ottaa yhteyttä opettajaan tai koulun muuhun henkilökuntaan ennen kuin mahdolliset ongelmat kärjistyvät.
Konreettisena huolen aiheena ammattilaiset muistuttavat, että koulutien kulkemista pitää harjoitella. Ekaluokkalaisten vanhemmat varmasti näin tekevätkin, mutta liikennekäyttäytymisen sääntöjä on syytä kerrata myös vanhemmille koululaisille – erityisesti pyörällä koulumatkat tekeville.
Viime keväänä Virojoen alakoululla järjestetyssä pyöräilypäivässä testattiin pyörän käsittelytaitoja hitaassa vauhdissa. Pisteitä kertyi harvakseltaan, vaikka liikenteessä tarvitaan nimenomaan taitoa ajaa hitaasti, muita liikkujia väistellen ja välillä pysähdellen.
Lapsen iän mukana pyörän vauhti kasvaa, mutta vanhempien ei pidä kuvitella, että pyöräilijän taidot kasvavat samaa tahtia. Vaikka keulimis- ja muut temput näyttävät taidokkailta kotipihalla, pyörän käsittelytaidot eivät ehkä silti ole hallussa.

Viikon kysymys

Lähdetkö lumimaisemiin hiihtolomalla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä