0

Maasotakoulun alokkaat vannovat sotilasvalan Miehikkälässä

Maasotakoulussa varusmiespalveluksen ja naisten vapaaehtoisen asepalveluksen heinäkuussa aloittaneet vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen Miehikkälässä ensi viikon torstaina 15. elokuuta.
Saapumiserässä on noin kolmesataa alokasta, jotka voivat kutsua valatilaisuuteen mukaan läheisiään. Myös yleisö on tervetullut seuraamaan päivän tapahtumia.
Vala- ja vakuutuspäivän juhlavasta musiikista vastaa Rakuunasoittokunta.
Päivän ohjelmaan sisältyy varusmiesten ohimarssi valan jälkeen noin kello 13.45–14.15. Ohimarssin aikana Keskustie on suljettu liikenteeltä noin 900 metrin matkalta. Kiertoreitti kulkee Suur-Miehikkälän tien ja Kalliokosken tien kautta.
Ohimarssin ajan myös Palotie ja Laurintie ovat suljettuina.

Vala- ja vakuutuspäivän ohjelma lakaa kello 12 seppeleenlaskulla Miehikkälän sankarihautausmaalla. Kello 12.15 on vuorossa seppeleenlasku Sinisen prikaatin muistomerkille koulukeskuksen pihalla.
Valatilaisuus alkaa kello 13 Miehikkälän koulukeskuksen kentällä. Sotilasvakuutus tapahtuu ennen sitä sisätiloissa vain alokkaiden kutsumille läheisille ja kutsuvieraille.
Valatilaisuuden jälkeen on ohimarssi reitillä Yhdyspolku–Palotie–Keskustie. Ohimarssin ottaa vastaan Miehikkälän kunnantalon kohdalla Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen seurassaan Miehikkälän kunnan edustaja ja veteraani. Ohimarssin komentaa Reserviupseerikoulun johtaja eversti Jouko Rauhala.
Kalustoesittely ja sotilaskodin myyntipiste ovat avoinna koulukeskuksen kentällä kello 14.30–16.30. Lisäksi Jääkärikomppania esittelee toimintaansa toimintanäytöksessä kello 15.30 ja Rakuunasoittokunnan varusmiesyhtye Hallakko esiintyy kello 15.45–16.30.
Tuoreet jääkärit pääsevät vala- ja vakuutuslomalle lomatarkastuksen jälkeen kello 16.45.

Viikon kysymys

Lähdetkö lumimaisemiin hiihtolomalla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä