0

Pentti Hintikka selostaa Aino ja Reino -juoksua Pertunmarkkinoilla

VIROLAHDEN kirkonmäellä pääsee lauantaina aistimaan suuren urheilujuhlan tuntua, kun vanhanajan Pertunmarkkinoilla järjestetään olympiatyylinen Aino ja Reino -kilpailutapahtuma vuoden 1952 ajan hengessä.
Kilpailun tausta juontaa juurensa Pyterlahdessa aikoinaan pidettyihin maantiejuoksuihin, joissa ainoat hyväksytyt urheilujalkineet olivat suomalaiset Aino- ja Reino-tossut. Kun tuli tieto näiden jalkineiden valmistuksen loppumisesta Suomessa, päättivät Virolahden VPK ja Pyterlahden kulttuurikyläyhdistys järjestää toistaiseksi viimeisen muistojuoksun suomalaisten Aino- ja Reino-tossujen kunniaksi.
Pertunmarkkinoilla järjestettävään kilpailuun odotetaan entisiä menestyneitä maantiejuoksun osallistujia kilpailemaan keskenään viimeisestä mestaruudesta, joka on saavutettavissa.
Luvassa onkin siis tossu-urheilijoiden kesken kovatasoinen kilpailu, johon on tämän hetken tiedon mukaan tulossa myös kansainvälisiä haastajia. Tässä viimeisessä kilpailussa sarjoja on vain yksi ja voittajasta tulee mestareiden mestari.

Pertunmarkkinoilla on jälleen mukana jo monille tuttu radioväki selostamassa tapahtumia suuremmalle yleisölle. Heidän kokoonpanossaan on hieman muutoksia, koska aikaisempien vuosien radiotoimittaja Viki Liikanen on aikatauluongelmien vuoksi estynyt saapumasta kirkonmäelle.
Liikasen sijaisena toimii suuri urheilun ystävä sekä monien jo entuudestaan tuntema kuuluisa virolahtelainen radioääni Pentti Hintikka Pyterlahdesta. Pertunmarkkinoiden erikoisohjelma alkaa noin kello 10.

Toki Pertunmarkkinoilla on muutakin kuin pelkkää urheilujuhlaa. Fyysisen kamppailun vastapainoksi Haminan seurakunta järjestää ohjelmaa kulttuurinälkäisille. Luvassa on esittelyjä kirkon maalauksista sekä opastettuja kiertokävelyjä hautausmaalla.
Lapsille on taas tarjolla omaa ohjattua toimintaa sekä muun muassa Hembölen eläinpiha, jossa on mahdollisuus poniratsastamiseen. Keskipäivällä kirkossa on hartaustilaisuus kirkkoherra Juha Tanskan johdolla.
Markkinatapahtuman pääpaino on tietysti perinteisten käsityö- ja kotituotteiden myynnissä. Paikalle on saapumassa kattava määrä myyjiä lähiseudulta.
Yleisöä odotetaan paikalle jälleen sankoin joukoin. Vanhan ajan tunnelmaa luo iloinen vanhan ajan pukeutuminen – ja tällä kerralla Ainot ja Reinot jalassa suomalaisten tossujen kunniaksi.
Pertunmarkkinoiden järjestämisestä vastaa Virolahden VPK yhdessä seurakunnan, Marttojen, kunnan sekä pyterlahtelaisten kanssa. Vuorelan liikenne järjestää markkinoille tilausvuoron lännestä päin tuleville. Lisätietoja kuljetuksesta saa esimerkiksi liikenneyrittäjän kotisivuilta.

Kommentteja aiheesta “Pentti Hintikka selostaa Aino ja Reino -juoksua Pertunmarkkinoilla

  • 21.8.2019 at 13:10
    Permalink

    Pentti Hintikainen kommentoi usein lauantaiaamuisin radiossa lähetellen terveisiä Virolahdelle. Olisiko hän kyseessä?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä