0

Villen ajo kurvaa jälleen Virolahdelle ja Miehikkälään tulevana lauantaina

Kymen Automobiilikerho ry:n 7. Villen ajo järjestetään tulevan lauantaina. Tapahtuma on tarkoitettu ennen vuotta 1989 valmistetuille museoajoneuvoille ja museoajoneuvoikäisille harrasteajoneuvoille. Ajoon ei liity kilpailutehtäviä, vaan tarkoituksena on viettää rauhallinen ja leppoisa päivä ajellen vanhoille ajoneuvoille sopivia reittejä ja tutustuen mielenkiintoisiin kohteisiin.
Villen ajo on saanut alkunsa kerhon perustajajäseniin kuuluneen Keijo Vilho Rosilaisen (1934-2012) muistoajona. Rosilaista kutsuttiin tuttavapiireissä Villeksi, josta ajo sai nimensä. Keijo Rosilainen toimi Kymen Automobiilikerhossa varapuheenjohtajana, Kyminlinnan toimipisteen hallimestarina ja kerhon toimialueen vastaavana museoajoneuvotarkastajana.
Osallistujat kokoontuvat noin kello 8.30 alkaen Uusi Kaakon Katsastus Oy:n pihalle Haminan Summaan, josta ajoneuvot lähetetään reitille kello 10 alkaen. Haminan keskustaan tullaan Helsingintien kautta ja siellä ajetaan Rautatienkadun, Mannerheimintien, Fredrikinkadun, Kaivokadun, Maariankadun ja Sibeliuskadun kautta Kekkosenkadulle, josta jatketaan Museotietä Virojoelle ja edelleen Miehikkälään Salpalinja-museolle, minne saavutaan ajon ensimmäiselle tauolle noin kello 11.20 alkaen.
Matka jatkuu kello 12.10 seuraavaan taukopaikkaan Taavetin koulukeskukseen, minne on tarkoitus saapua noin kello 13.
Ajon viimeiselle osuudelle kohti Lemiä lähdetään kello 13.45 ja se ajetaan Savitaipaleentien kautta. Lemin Kotiseutuyhdistyksen Särätuvalle saavutaan noin kello 14.30.
Tapahtuma päättyy yhteiseen lounaaseen, jonka jälkeen osallistujat suuntaavat kohti kotiaan. Yleisö pääsee tutustumaan ajoneuvoihin kaikissa pysähdyskohteissa ja ajoa voi seurata myös reitin varrella.
Ajoon on ilmoittautunut noin 60 autokuntaa.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä