0

Työttömien määrä kasvoi hieman Kaakonkulmalla

Miehikkälän ja Virolahden työttömyystilastot rumenivat hieman heinäkuussa. Miehikkälässä työttömiä työnhakijoita oli kuun lopussa kunnassa 70, kun kesäkuun lopussa heitä oli 66. Vuoden takaiseen verrattuna työttömiä oli nyt 14 enemmän kuin silloin. Miehikkälän työttömyysaste oli heinäkuun lopussa 9,4 prosenttia.
Virolahdella työttömiä oli 163, kun kesäkuun lopussa määrä oli 20 vähemmän, ja viime vuoden heinäkuun lopussakin hieman vähemmän kuin nyt. Virolahden työttömyysaste oli kuun lopussa 12,1 prosenttia.
Kaakonkulmalla kehitys on ollut päinvastainen kuin yleensä Kaakkois-Suomessa, jossa työttömyys on edelleen vähentynyt. Tiedot ilmenevät ely-keskuksen tuoreesta työllisyyskatsauksesta.

Työttömien määrä laski heinäkuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta Kaakkois-Suomen kaikissa seutukunnissa. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni noin 1 600 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömiä oli 24 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömien määrä pieneni 6 prosentilla. Uusia avoimia työpaikkoja oli 4 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Koko Kaakkois-Suomessa oli heinäkuun lopussa 16 188 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 608 henkilöä eli yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kymenlaaksossa työttömien määrä laski 8,3 prosentin ja Etelä-Karjalassa 10,1 prosentin verran.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Kaakkois-Suomessa oli 11,9 prosenttia. Työttömistä työnhakijoista oli ulkomaiden kansalaisia 1 777.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä