0

Lukijoilta: Taideyhdistyksen väki Viipurissa

Kaakon Taideyhdistyksen Viipurin taidematka taittui helteisessä säässä.
Eremitaasin ihmeitä ihasteltiin ja piipahdettiin myös lasten kuvataidekoulussa, jossa voitiin tutustua tulevaisuuden taiteentekijöiden tuotantoihin. Taidokkaita töitä!
Taidemesenaattien Maria ja Juho Lallukan uudella hautamuistomerkillä poikettiin Lepolan hautausmaalla ja käytiin myös Lallukan talon takapihalla varmistamassa, että Monrepos’n puistosta siirretty E. Halosen valmistama Viljelijän vaimo -patsas on edelleen tallessa.
”Siel hää makas, ei oo kukkaa nostant pystyy entisee paikkaasa portinpylvääl”. Lallukan pihalla voi aistia historianlehtien havinaa.
Taidekaupan kuumuudessa ihasteltiin myytäviä tauluja ja suoritettiin tärkeitä tarvikeostoksia.
Tervaniemen raikkaassa merituulessa maistuivat maukkaat ruuat, ja kun meri ei lainehtinut tarpeeksi taiteentekoon, siirryttiin toritunnelmiin taidetta luomaan.
Maalauskohteeksi valittiin Pyöreä torni. Kun aurinko pistävästi porotti, hakeuduttiin varjon puolelle ja siitä johtui, että pian oli ympärillä autoja. Osuimme näet parkkialueelle, mutta se ei tahtia haitannut, eikä kukaan pois häätänyt.
Kun teemamatkan tärkein työ oli suoritettu, oli kotiinlähdön aika. Pyörähdys Monrepos’n puiston portilla näytti, että puistossa kävijöitä riittää, vaikka ”remontti” on pahasti kesken ja paikat sekaisin.
Toivottavasti puisto tulee kuntoon niin että ensi vuonna päästäisiin sinne maalaamaan. Taide tuo tunnelmia ja matka muistoja mukavia.

Terttu Ravi

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...