0

Operaatio Salpalinja tarjoaa tekemistä koko viikonvaihteeksi

Operaatio Salpalinja on alkusyksyn historia-, luonto- ja liikuntateemainen tapahtuma Virolahden Bunkkerimuseolla. Koko ensi viikonlopun ajan museon alueella on mielenkiintoista tekemistä koko perheelle.
Perjantaina voi esimerkiksi osallistua opastetulle vaellukselle Bunkkerimuseolta Harjun oppimiskeskuksen Vahtivuoren metsäareenan avajaisiin. Käveltävä matka on noin kahdeksan kilometriä. Vaellus alkaa kello 13.30 Bunkkerimuseolta ja päättyy avajaisjuhlaan joka alkaa kello 18.
Matkan aikana tutustutaan linnoitteisiin ja Salpalinjan luontoon.
Lauantaina Bunkkerimuseolta starttaa Salpapolkujuoksu kello 12. Kuntoilutapahtuman reitti kulkee Salpapolku-retkeilyreitistöä pitkin Virolahden Bunkkerimuseolta Miehikkälän Salpalinja-museolle, yhteensä noin 20 kilometrin matkan. Lähtöpaikalle on järjestetty linja-autokuljetus. Vaellusreitti on pääosin hiekkatietä ja metsäpolkuja.

Filosofian lisensiaatti Virpi Launonen esitelmöi kello 12 museon elokuvahuoneessa aiheenaan Arkea Salpalinjalla. Virpi Launonen kertoo kevättalvella julkaistuun väitöskirjaansa pohjautuen Salpalinjan työmaiden arjesta. Esitelmässä käsitellään niin huollon kuin harrastustoiminnan järjestämistä sekä arkeen liittyviä ongelmia kuten alkoholinkäyttöä ja uhkapelaamista.
Vanhoja mainos- ja faktafilmejä eri teemoista on nähtävillä Kino Salvassa kello 13-14.30.
Vaellus Tuntemattoman Polulla majuri Notzin johdolla lähtee Bunkkerimuseon pihalta kello 14. Välikahvitus tapahtuu uudella taukopaikalla. Käveltävä matka noin viisi kilometriä. Matkan aikana tutustutaan linnoituslaitteisiin ja kuullaan pätkiä Väinö Linnan Sotaromaanista.

Perheille suunniteltu Satumatka Productionsin Olipa kerran -pakopeli luonnossa alkaa kello 14.30. Kysymyksessä on pakopeliseikkailu, jossa ratkaistaan tehtäviä yhdessä perheen kanssa. Samalla selvitetään kenelle metsästä löytyneet mystiset esineet kuuluvat. Löydä taikaesineitä, tee vaihtokauppaa, ratkaise arvoitus. Toinen lähtö seikkailuun tapahtuu kello 16.
Arktika-päiviltäkin tutun lintuoppaan Teemu Sirkkalan esitys Intohimona linnut alkaa kello 15 museon elokuvahuoneessa. Luvassa upeita valokuvia linnuista valokuvaesityksen muodossa.

Nuku yö ulkona on Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma ja Suomen Latu haastaa suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona.
Bunkkerimuseon piha-alueella on mahdollisuus yöpyä pallokorsussa, miehistökorsussa, Tentsile -puumajoitteissa, puolijoukkueteltassa tai omalla majoitteella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Museon sosiaalitilat sekä grillipaikka ovat majoittujien käytössä.
Museolla ovat myös Fatbiket kokeilussa, geokätköreitti käytössä ja kahvilasta myös keittolounasta. Mika Honkalinnan myyntinäyttely Korppiretki ja kirjamyynti. Lauantaina museoon ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...