0

Vahtivuorikeskus valmistui Harjun alueelle – avajaisia vietetään ensi perjantaina

Harjun oppimiskeskuksen alueelle Vahtivuoreen on valmistunut luontoon sijoittuva tapahtuma-alue. Alueelle on rakennettu esiintymisareena, katsomo ja luontokeittiö sekä pysäköintialue ja valaistusta. Myös tie on kunnostettu.
Tuloksena on syntynyt uusi matkailukohde, missä voi järjestää tapahtumia ja samalla seudun matkailun ja luontomatkailun toimijaverkosto vahvistuu.
Vahtivuoren noin 15 metriä korkean estekivilouhoksen päällä on pieni laavu tulipaikkoineen. Lisäksi samassa yhteydessä on kattavasti erilaisia Salpalinjan rakennelmia, kuten taistelu- ja yhdyshautoja sekä suuri konekivääri- ja majoitusluola.

Rinnelaavun ja laskeutumisrinteen alue on vilkkaassa käytössä. Käyttäjiä ovat sekä Harjun oppimiskeskuksen asiakkaat että omatoimiset matkailijat ja retkeilijät. Alue on osa Salpapolkua, jonka retkeilykäyttö lisääntyy koko ajan.
Laskeutumisrinteen alla on luontainen paikka tapahtuma- ja esiintymisareenalle, jolle upea kallioseinä muodostaa näyttävän taustan. Selkeällä eri toimintojen jäsentelyllä ja suhteellisen pienillä toimenpiteillä on saatu uljas ympäristö entistä monipuolisempaan hyötykäyttöön.
Vahtivuoresta on rakentunut toiminnallisesti ja matkailullisesti monikäyttöinen kokonaisuus. Valmistuttuaan nyt se palvelee useita erilaisia käyttäjäryhmiä ja tuo Harjun, Salpapolun ja koko seudun luontomatkailulle ja tapahtumatuotannolle uusia mahdollisuuksia, muun muassa luonto-, historia- ja kulttuuritapahtumia, joissa hyödynnetään sekä paikallishistoriaa että monipuolisia luontoelementtejä.

Vahtivuorikeskuksen ohjelmallinen avajaistilaisuus järjestetään 30. elokuuta kello 18 alkaen. Yleisölle avoin ja ilmainen tapahtuma tarjoaa elävää musiikkia, sirkusta ja tulitaidetta.
Tämä Vahtivuori elää -hanke on saanut rahoitusta Leader Sepran kautta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...