0

Filppuja oikein vilisemällä ensimmäisessä sukukokouksessa

Kauniin aurinkoisena elokuun lauantaina Virolahdelle Olkihattuun kokoontui melkein satapäinen iloinen joukko Filpun sisarusten jälkikasvua neljässä polvessa tapaamaan tätejä, serkkuja, pikkuserkkuja ja näiden perheitä, joita ei ollut tavattu vuosikymmeniin, joitakuita ei ollenkaan.
Suvun vanhimmat ovat nyt Kiiskilahdessa syntyneen Aino Kiiskin (o.s. Filppu) tyttäret Salme, Eeva, Kaisu ja Martta, iältään 95:stä 85:een. Heistä Eeva ja Kaisu jaksoivat vielä juhlia nuorempien kanssa.
Virolahden Kiiskilahdella Jooseppi ja Annastiina Filpulle syntyi 1800 ja 1900-lukujen vaihteen tienoilla kaikkiaan kymmenen lasta. Kahdeksan heistä selviytyi aikuisiksi. Vanhin lähti nuorena miehenä suureen maailmaan Amerikkaan asti ja perusti sinne perheensä. Muut jäivät avioiduttuaankin kotiseudulle, kunnes sota pakotti koko suvun evakkoon.
Oton perhe on jäänyt Atlantin taakse, Ainon, Iidan, Elinan, Saiman, Arvon ja Selman jälkeläiset ovat sittemmin asettuneet eri puolille Suomea. Vain nuorimmainen Vilho jäi lapsettomaksi.

Filpun suvun juuret Kiiskilahdella ovat kiinnostaneet myös nuorempia polvia ja aina silloin tällöin on väläytelty mahdollisuutta saada koko laaja suku koolle.
Viime talvena puolivahingossa sosiaalisessa mediassa perustettuun sukulaisryhmään liittyi lyhyessä ajassa useita aktiivisia serkuksia ja pikkuserkkuja, jotka päättivät, että kesällä tavataan. Kun paikka ja päivämäärä oli päätetty, alkoi lähes tuntematontakin sukua ilmoittautua mukaan.
Kaukaisimmat vieraat sukutapaamiseen tulivat Kaliforniasta, Amerikkaan karanneen Oton pojantytär puolisoineen.

Ilahduttavalla tavalla myös nuorimmat sukupolvet olivat kiinnostuneita juuristaan ja ottaneet kutsun vastaan. Aurinkoinen lauantai-iltapäivä kului sukulaisuussuhteita ja sukujuuria tutkiessa.
Kuultiin monia hauskoja ja mielenkiintoisia tarinoita suvun menneisyydestä ja nykyisyydestäkin. Tavattiin vanhoja tuttuja ja tutustuttiin aiemmin tuntemattomiin sukulaisiin sekä tietenkin päätettiin, ettei tämä jää tähän, vaan jatkoa seuraa varmasti.

Tarja Hukkanen
Ainon tyttärentytär

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä