0

Pääkirjoitus: Ylämaan ongelmat eivät kiinnosta

Ylämaa joutuu toistuvasti taistelemaan ongelmistaan kaupungin päättäviä elimiä vastaan. Ulkopuolelta katsottuna näyttää hyvinkin siltä, että Ylämaan asiat eivät todellakaan Lappeenrannan päättäjiä ja virkamiesjohtoa kiinnosta.
Lappeenrannan ja Ylämaan kuntaliitos toteutettiin vuoden 2010 alussa. Tänä vuonna tulee siis vuosikymmen täyteen aikaa, jolloin Lappeenrannan piti olla Ylämaan pelastaja. Kymmenen vuotta sitten uskottiin, että kuntaliitoksen myötä monet asiat paranevat ison naapurin syleilyssä ja roposia riittää myös Ylämaan raiteille.
Toisin on käynyt. Vuosien saatossa ylämaalaisten odotukset ovat vaihtuneet pikemminkin kauhun sekaiseen puolustustaisteluun. Palvelut ovat yksi toisensa jälkeen lähteneet. Kaikki nämä epätoivotut muutokset ynnätään kuntaliitoksen piikkiin – ja ihan syystäkin. Silloin kun lumipallo pyörii oikeaan suuntaan, se tuo mukanaan kasvua ja hyvinvointia. Kun taas pallo pyörii väärään suuntaan, palvelut katoavat ja kaikki toimeliaisuus sitä myöten.
Viimeisin niitti arkkuun on ollut taistelu nuoriso- ja urheilutalosta. Talon omistava Lappeenrannan kaupunki ja sen tytäryhtiö Saimaan Tukipalvelut Oy on ilmoittanut, ettei kesällä ylös nostettua öljysäiliötä korjata. Taustalla on kaupunginhallituksen muutaman vuoden takainen päätös, jonka mukaan nuorisotalon kunnossapitoon ei panosteta. Samainen hallitus on kuitenkin perustellut Ylämaa-talon myyntiä sillä, että urheilu- ja nuorisotalo on olemassa kokous- ja muihin tarpeisiin. Melkoinen ristiriita siis.
Lappeenrannan on nyt herättävä viimeinkin huomaamaan, että sen sen kaukaisimmassa kaupunginosassa on vielä elämää ja ihmisiä, jotka tarvitsevat myös palveluja.

Viikon kysymys

Muistatko tarkistaa palovaroittimesi kunnon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä