0

Rajanylitysten määrä kasvaa edelleen – Vaalimaa ohitti Nuijamaan elokuussa

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla on kirjattu alkuvuoden aikana lähes 5,17 miljoonaa rajanylitystä. Rajanylitysten määrä on kasvanut kuusi prosenttia viime vuodesta ja 5,8 prosenttia edellisestä vuodesta.
Matkustajista 4,1 miljoonaa eli noin 79 prosenttia oli viisumivelvollisia. Viime vuonna viisumivelvollisten osuus oli 77 prosenttia.
Vaalimaan rajanylityspaikalla on kirjattu tammi-elokuussa lähes 1,68 miljoonaa rajanylitystä. Rajanylityksiä on ollut 22 000 enemmän kuin viime vuonna ja 4000 vähemmän kuin vuonna 2017.
Koko alkuvuoden lukujen valossa vilkkain rajanylityspaikka on edelleen Nuijamaa, jossa on kirjattu tammi-elokuun aikana yli 1,97 miljoonaa rajanylitystä. Elokuussa Vaalimaa oli kuitenkin suositumpi rajanylityspaikka kuin Nuijamaa. Vaalimaalla kirjattiin elokuussa yli 264 000 rajanylitystä, kun taas Nuijamaalla jäätiin alle 254 000 rajanylitykseen.

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...