0

Kesä on ruuhka-aikaa kattoremonttien tekijöille – remontit kannattaa tilata ja tehdä ajoissa

YKSI ISOIMMISTA kodin korjaustoimenpiteistä lienee kattoremontin tekeminen. Sen suunnittelu ja valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.
Suunnittelussa pitää aina huomioida myös kunnan rakennusmääräykset.
– Niissä voidaan määritellä esimerkiksi tietty katon väri tai materiaali, mitä missäkin alueella saa käyttää, kertoo Kymppi-Katon myyntiedustaja Antti Tulla rivitalon kattoremonttityömaalla Miehikkälässä.
– Tässä kohteessa oli aiemmin tumma mineriittikatto. Mineriittiä ei enää käytetä katoissa, joten tähän valittiin nyt meidän oma patentti, rakenneterästä oleva lukkosaumakatto. Väri säilyi melko samana kuin aiemmin. Lisäksi alle asennettiin äänieristematto, joka vaimentaa esimerkiksi sateen ääniä,
Kattoremontin aloittaminen onnistuu harvoin heti sitä tilatessa. Remonttia saattaa joutua odottamaan kuukausia.
– Meillä työt menevät yleensä kahden kuukauden päähän tilauksesta. Kesät ovat ruuhka-aikaa, mutta kattoremontteja tehdään ympäri vuoden, Tulla jatkaa.
– Muuten ei ole väliä, mutta onhan se hieman vilpoista laittaa telineitä paikoilleen kovassa pakkasessa, tuumii työmaan toinen kattoasentaja Marko Hiltunen.

Kattoremonteissa sään merkitys korostuu erityisesti työtä aloitettaessa.
– Vanhan katon purkaminen pitää tehdä aina kuivalla kelillä, mutta kun aluskate on paikoillaan, ei enää haittaa, vaikka sataisikin. Aluskate suojaa rakenteita kastumiselta. Omakotitalon katon vaihtaminen kestää keskimäärin kolmesta viiteen päivään riippuen kohteen koosta. Tässä kohteessa rakennuksia on useampi ja vaihto kestää kokonaisuudessaan vajaa pari viikkoa, Tulla miettii.
Kattoremontti, kuten muutkin kodin korjaustoimenpiteet kannattaa tehdä ajoissa ennen vaurioiden syntymistä.
– Monet odottelevat aika pitkään katon uusimista. Kannattaa ennakoida, ettei tule vuotoja, Tulla suosittelee.
– Pahimmillaan tiilikaton tiilet saattavat jo mureta, kun niitä nostaa pois purkuvaiheessa, Marko Hiltunen lisää.
Kattoremonteissa pitää panostaa myös työturvallisuuteen.
– Asentajalla pitää olla valjaat, sillä katto on liukas erityisesti sateella. Katon päädyissä pitää olla myös putoamissuojat ja telineet paikoillaan, jotta työskentely on turvallista, Tulla vielä muistuttaa.

Minna Hytti

Viikon kysymys

Lähdetkö lumimaisemiin hiihtolomalla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä