0

Vainajat puhuvat Marian kirkossa – Spoon River antologia päättää runofestivaalin

Haminassa tällä viikolla järjestettävä Runouden rajoilla -festivaali päättyy sunnuntaina Marian kirkossa kuultavaan ja nähtävään Spoon River antologia -esitykseen.
Kymmenkunta Spoon Riverin vainajaa pääsee ääneen näyttelijöiden ja lausujien tulkitsemina. Esityksessä haudan takaisia runoja rytmitetään musiikilla, josta vastaavat viulisti Neea-Noora Piispa ja sellisti Inka-Liisa Piispa.
Noin tunnin kestävän kuolleiden puheenvuoron on koonnut Virolahden kappeliseurakunnan kappalainen Anne Koivunen, jolla on myös omat roolinsa esityksessä.
Koivusen lisäksi rooleissa ovat Maarit Muuri, Urpo Vesa, Ritva-Liisa Ripatti, Jyrki Koskimies, Jari Lippo ja Ville Vanhala.
Spoon River antologia on Edgar Lee Mastersin vuonna 1915 ilmestynyt klassikkorunoteos, jonka runot ovat kuvitteellisen Spoon River -kaupungin asukkaiden hautakivien tekstejä, joita vainajat itse esittävät.
Runoelman kuolleet ovat elävämpiä rehellisempiä: kun ei hautakiven alta ole enää syytä valehdella, uskaltaa kertoa omasta elämästään ja muiden elämästä totuuden.
Vainajat puhuvat Marian kirkossa sunnuntaina kello 18 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...