0

Joukkoliikenteen palvelutasoa määritellään kyselyllä

Kaakkois- Suomen ely-keskus on käynnistänyt joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena joukkoliikenteen palvelutason määrittelytyön alueellaan.
Työn tavoitteena on päivittää vuonna 2016 alueelle tehty palvelutasomääritys vastaamaan nykytilannetta. Työssä selvitetään edellisen palvelutasomäärittelyn toteutuminen, kuullaan kuntien näkemyksiä palvelutasotarpeesta ja rahoituksesta sekä määritetään uusi tavoitteellinen joukkoliikenteen palvelutaso vuosille 2020-2024.
Joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelma laaditaan ely-keskuksen toimivalta-alueen liikenteeseen. Suunnittelualueeseen kuuluvat Iitti, Lemi, Luumäki, Miehikkälä, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari ja Virolahti.
Suunnitelma yhteensovitetaan alueen kaupunkien palvelutasosuunnitelmien kanssa.
Liikennepalvelulaki ei velvoita joukkoliikenteen toimivaltaista viranomaista tekemään palvelutasopäätöstä, mutta palvelutasomääritys tarvitaan ohjaamaan ely-keskuksen liikenteen suunnittelua ja hankintaa.
Työ laaditaan vuorovaikutuksessa alueen kuntien kanssa kuluvan syksyn aikana. Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa joukkoliikenteen kehittämiseen vastaamalla internetkyselyyn syyskuun loppuun mennessä mennessä. Kyselyyn voi osallistua anonyymisti.

Kyselyyn pääsee tästä: https://player.myzef.com/waystep/ajax/?q=31-n0iO6rLy

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...