0

Länsikeskuksen työt käyntiin Vaalimaalla – valmista ensi vuoden jouluksi

Vaalimaan Länsikeskuksen tontilla päästiin maanantaina aloittamaan rakennusluvan piiriin kuuluvat työt. Kohteen rakentajana toimii lappeenrantalainen Efika Oy.
– Käytännössä työt tontilla aloitettiin jo elokuussa, kun vanhan suunnitelman jäljiltä ryhdyttiin korjaamaan ja siistimään paikkoja. Nyt pääsemme sitten jatkamaan töitä edelleen, Efikan toimitusjohtaja Toni Long kertoo.
Suunnitelmien mukaan työt tontilla etenevät niin, että marraskuussa pääsevät alkuun runkotyöt.
– Silloin alamme pystyttää teräsbetonirunkoa. Samaan aikaan lähtevät sitten liikkeelle myös vesikaton ja ulkoseinien rakentaminen. Rakennuksen vaipan on määrä olla ummessa alkutalvesta, Long aikatauluttaa.
Heti sen jälkeen päästään käsiksi myös sisätöihin. Uuden liikekeskuksen on määrä olla valmiina ensi vuoden syksyllä.
Liikekeskushankkeen taustalla vaikuttaa Rajamarket-ketjusta tunnettu liikemies Sergei Ananiev. Hän ei ole toistaiseksi vielä kertonut mitä liikkeitä ja yrityksiä uuteen keskukseen tulee sijoittumaan. Se on tässä vaiheessa tiedossa, että sinne tulee päivittäistavarakauppaa ja markettoimintaa.
Liikekeskus on kooltaan 18 600 neliötä ja se tulee sisältämään kuusi eri kokoista liiketilaa. Keskus rakennetaan yhteen tasoon.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä