0

Pääkirjoitus: Harjussa otetaan isoja kehitysaskelia

Marraskuun alussa 130-vuotista taivaltaan juhlistavassa Harjun oppimiskeskuksessa on otettu viime vuosina isoja kehitysaskelia. Nyt juhlan kunniaksi niitä otetaan lisää, kun oppimiskeskuksen suursatsaus, 1,6 miljoonan arvoinen aktiivitalli, otetaan käyttöön. Tallin harjannostajaisia vietettiin eilen.
Harjussa lähdettiin muutama vuosi sitten prosessoimaan sekä oppilaitoksen että hienon kartanomiljöön tulevaisuutta kokonaan uudella tavalla. Sen jälkeen on nähty monenmoista. Oppilaitospuolella koulussa on aloitettu uusia opintolinjoja sekä panostettu entisten parantamiseen. Hyvinä esimerkkeinä toimivat sinne pari vuotta sitten hankittu ratsastussimulaattori ja nyt käyttöön tuleva aktiivitalli.
Tähän sarjaan voidaan lisätä oppilaitoksessa tehty uraa uurtavaa hevostalousalan tutkimustyö, joka on nyt saamassa jatkoa, kun siellä aktiivitalliin liittyen lähdetään työstämään hevosten hyvinvointiin liittyvää kehitystyötä.
Harjun miljöössä on myös tapahtunut paljon. Muun muassa hevosmuseo Kiessi laitettiin kuntoon ja päärakennus otettiin matkailu- sekä muuhun tilauskäyttöön, kun sieltä ensin siirrettiin toimistotilat toisaalle ja talossa tehtiin huomattava remontti. Myös kartanomiljöön piha-aluetta on kunnostettu ja työ tulee edelleen jatkumaan.
Harjulla on merkittävä rooli, kun puhutaan Virolahden matkailusta kokonaisuutena. Tällaiset kehitystoimet ovat siksi olleet kunnan strategiaakin sopivasti tukevia toimia. Näin pitääkin olla, sillä Virolahden historia on erittäin moniulotteinen ja pitkä. Harju kuuluu siihen yhtenä tärkeänä palapelin palasena. Toivotaan, että talon uusi toimitusjohtaja-rehtori tuo tullessaan sinne vielä uusiakin näkemyksiä.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä