0

Suomen toiset National Geographic -kehykset nousivat Klamilan satamaan

Klamilan satamassa vietetään National Geographicin keltaisten kehysten avajaisia Silakkamarkkinoiden yhteydessä tulevana sunnuntaina. Kunnanjohtaja Osmo Havuaho avaa tilaisuuden kello 12.
Kehykset on pystytetty Klamilan satamaan Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto EKAMI:n opiskelijoiden ja paikallisten talkoolaisten yhteistyöllä. Paikka niille päätettiin yhdessä kyläläisten kanssa ja siihen valikoitui sataman aallonmurtajan pää.
Kehysten läpi voi ihastella itäistä Suomenlahtea sekä toiseen suuntaan satama-aluetta ja sen takana näkyvää luontoa. Kehysten yhteyteen tulee myöhemmin infotaulu, johon liitetään tietoa alueen erityspiirteistä, historiasta ja palveluista.
Kyläläiset osallistuvat esiin tuotavan tiedon keruuseen, näin tietoa Klamilan kylästä ja alueen luonnosta sekä historiasta saadaan jaettua eteenpäin yhteisön kertomana.

National Geographicin Keltaisia kehyksiä tullaan asentamaan eteläiseen Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalan pohjoisosiin kaikkiaan 20-25 kappaletta vuosien 2019-2020 aikana.
Kansainvälisen ja tuotesuojatun Keltainen kehys -tuotemerkin hyödyntämisen yleishyödylliseen tarkoitukseen mahdollistaa Leader Sepran solmima yhteistyösopimus National Geographic Suomen lehden kanssa sekä Leader-rahoitus.
Kohteita, joissa kehykset sijaitsevat, tullaan nostamaan esiin National Geographic lehdissä Suomessa, Virossa ja Britanniassa. Lisäksi kehykset tulevat muodostamaan luonto- ja kulttuurikohteiden verkoston, joka täydentää Virossa jo olevan reitin.
Silakkamarkkinat ovat avoinna Klamilan satamassa sunnuntaina kello 10-15.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä