0

Sana Mikkelinpäiväksi: Älä pelkää

”Turvallinen enkeli lähelläsi on. Taivaan Isän enkeli, vahva, peloton.” (Kirkkomuskari 2).
Kirkkomuskarissa laulettava lastenlaulu Turvallinen enkeli ilahduttaa minua joka vuosi. Laulussa enkeli on vahva eikä pelkää mitään. Olemme tottuneet erilaiseen kuvaan enkelistä: kauniiseen, herkkään naispuoliseen hahmoon vaaleine kiharoineen.
Raamatussa kuitenkin kerrotaan miesenkeleistä, jotka taivaallisena sotajoukkona luovat mielikuvan turvasta, suojasta ja puolustamisesta. Peloton soturienkeli on mielestäni mielikuvana kiinnostava, mutta ennen kaikkea se muistuttaa minua siitä, kuinka vahvasti Jumala on läsnä arkemme keskellä. Hänelle mikään pimeys ei ole liian synkkää tai pelottavaa.
Enkelien sunnuntaina eli Mikkelinpäivänä enkelit muistuttavat meitä Jumalan suojasta. Tänä vuonna Mikkelinpäivää vietetään tänään sunnuntaina. Monet seurakunnat viettävät mikkelinpäivänä perhemessua tai huomioivat lapset erityisellä tavalla. Virolahden ja Miehikkälän kappeliseurakunnissa on perinteisesti Mikkelinpäivänä muistettu myös vuoden aikana kastettuja.
Tänä vuonna niin Haminassa kuin kappeliseurakunnissa on kutsuttu kastettuja perheineen perhemessuihin Marian ja Virolahden kirkkoon. Kastettuja muistetaan muun muassa antamalla heidän nimellään varustetut lehdet tai linnut kastepuista.
Kasteen muistaminen tuo näkyväksi sen, että Jumalan luotuina jokainen on arvokas. Jokainen on ainutlaatuinen ja seurakunnalle tärkeä. Jumala pitää meistä huolta ja kutsuu meitä pitämään huolta myös toinen toisistamme. Turvallisesta enkelistä laulaessani muistan erityisesti jouluevankeliumin enkelin sanat: älä pelkää.

Anna Kinnunen
seurakuntapastori
Haminan seurakunta

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä