0

Pääkirjoitus: Liikenteestä riittää puhuttavaa

Tämän lehden välistä löytyy Kaakonkulman ja Keskilaakso-lehden yhdessä rakentama 12-sivuinen Liikenneplussa -liite. Kysymyksessä on ensimmäinen lehtien yhteistyössä tekemä erikoisjulkaisu. Perusteet sellaisen tekemiseen ovat olleet olemassa aina – nyt se päätettiin toteuttaa.
Nämä perusteet liittyvät ennen muuta samaan työssäkäyntialueeseen ja Kymenlaakson tieverkostoon, mutta myös autokaupan nykyiseen rakenteeseen. Nämä tekijät ovat Etelä- ja Pohjois-Kymenlaaksolle monessakin mielessä yhteisiä ja niistä riittää keskusteltavaa myös tulevaisuudessa – kuten liikenteestä aina riittää.
Tällä hetkellä Kymenlaakson ehkä puhutuin asia lienee valtatie 15. Sen tiesuunnitelmat ovat valmistumassa ja rahoitusta tien rakentamiseksi odotellaan. Kysymyksessä on todellakin Kotkan ja Kouvolan välinen valtasuoni. Se herää eloon viikon ja vuoden jokaisena päivänä, erityisesti tietenkin arkena, jolloin sen liikennemäärät kasvavat merkittävästi.
Tieyhteys on tällä hetkellä sanalla sanoen jopa vaarallinen. Osoitus siitä saatiin aivan hiljattain yhdessä kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa. Raskaan liikenteen määrä tiellä on merkittävä ja samalla pendelöinti Kotkan ja Kouvolan välillä on vuosi vuodelta kasvanut.
Se on kasvanut myös täältä kauempaa. E18-moottoritie paransi yhteyksiä länteen, mutta osa liikenteestä ei suinkaan solju Kotkaan tai Helsinkiin, vaan ohjautuu valtatie 15:lle. Se johtuu siitä, että erilaiset tarpeet liikkua maakunnan sisällä ovat jatkuvasti kasvussa. Maakunta yhtenäistyy monellakin tavalla.
Syksy on liikenteen kannalta vaarallista aikaa, se kannattaa tuolla tien päällä nyt erityisesti huomioida.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...