0

Kaideheijastimilla parannetaan riskikohtien havaittavuutta

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen maanteille asennettiin viime kesän aikana kaideheijastimia kohtiin, joissa on haluttu parantaa tiekaiteen havaittavuutta ja liikenneturvallisuutta.
Kaiteisiin asennetut heijastimet korostavat kaiteen näkyvyyttä erityisesti pimeällä, vesisateessa tai muutoin huonoissa ajo-olosuhteissa ja auttavat havaitsemaan riskikohdat. Ensisijaisesti heijastimia on laitettu kohteisiin, joissa on kaide ja sen lisäksi poikkeuksellisen jyrkkä tai muuten poikkeava mutka. Lisäksi vesistön läheisyys on myös huomioitu.
Kaakonkulmalla kaideheijastimia tuli kolmeen kohteeseen. Ylämaalla asennukset tehtiin Ylijärvelle Ketunmäen kohdalla olevalle mutkaiselle tieosuudelle ja Kasariin Pitkäkosken ylittävälle sillalle. Miehikkälässä heijastimet sai puolestaan Hurttalantiellä oleva Väärämäen alempi mutka.
Liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeää, että ajoneuvon kuljettaja pystyy ennakoimaan tien kaarevuuden suunnassa ja suuruudessa tapahtuvia muutoksia. Ely-keskuksen mukaan heijastimia tullaan mahdollisesti lisäämään myös muualle, kunhan riskialttiita kohteita saadaan kartoitettua lisää sekä nyt tehdyistä asennuksista saadaan palautetta sekä seurantatietoa.

Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortusta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä