0

Vaalimaalla 19 000 rajanylittäjää enemmän kuin vuosi sitten

Vaalimaan rajanylityspaikan kautta on kulki tämän vuoden tammi-syyskuussa kaikkiaan 1,875 miljoonaa rajanylittäjää. Määrä on 19 000 enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.
Kaikkiaan Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin kuluneiden yhdeksän kuukauden aikana 5,783 miljoonaa rajanylitystä. Määrä on kasvussa edellisvuosiin verrattuna. Viime vuonna vastaavalla jaksolla ylittäjiä oli 5,46 miljoonaa. Matkustajista oli viisumivelvollisia 4,552 miljoonaa eli noin 79 prosenttia koko määrästä.

Rajavartiosto aloitti syyskuussa 30 esitutkintaa, joista 15 vaarallisen esineen hallussapidosta. Rattijuopumuksesta aloitettiin neljä esitutkintaa, maahantulokiellon rikkomisesta kolme esitutkintaa ja valtionrajarikoksesta kaksi esitutkintaa. Muita rikosnimikkeitä olivat muun muassa törkeä rattijuopumus, kätkemisrikos ja ampuma-aserikos.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin syyskuussa neljä väärennettyä rajatarkastusleimaa, yksi väärennetty rekisteriote, passi ja viisumi.
Sakkoja rajavartiosto kirjoitti syyskuussa yhteensä 186 kappaletta. Määriltään suurimmat rikkomusnimikkeet olivat paljastinlaiterikkomus ja lievä ampuma-aserikos.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin syyskuussa yksi anastetuksi epäilty ajoneuvo. Tapauksen esitutkinta on kesken.
Turvapaikkaa rajatarkastuksen tai kuulustelun yhteydessä haki syyskuussa kaksi henkilöä.

Rajavartiosto esti maahantulon syyskuussa 82 henkilöltä. Yleisin syy oli voimassaolevan viisumin tai oleskeluluvan puuttuminen. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani yhteensä 20 muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.
Venäläisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen valtiorajarikokseen Lappeenrannassa ylittämällä valtakunnanrajan maastoitse Venäjältä Suomeen 1. syyskuuta. Henkilöstä saatiin havainto Rajavartiolaitoksen teknisen valvonnan avulla. Henkilö otettiin kiinni sisämaasta Kaakkois-Suomen rajavartioston partion toimesta. Rikosasian esitutkinta on saatettu päätökseen ja henkilö on käännytetty Venäjälle.
Ulkomaalaisen mieshenkilön epäiltiin syyllistyneen valtionrajarikokseen hänen ylitettyään laittomasti maastoitse Suomen ja Venäjän välisen valtakunnanrajan Parikkalassa 21. syyskuuta. Henkilö otettiin kiinni Kaakkois-Suomen rajavartioston toimesta sivullisen ilmoituksen perusteella. Henkilö on anonut turvapaikkaa. Valtionrajarikoksesta ei tuomita ulkomaalaista, joka pakolaisuuden perusteella hakee turvapaikkaa Suomesta. Tapauksen esitutkinta on päätetty.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä