0

Rovastikuntajako muuttuu Mikkelin hiippakunnassa – maakuntarajat määräävät mihin kuulutaan

Mikkelin hiippakunnan rovastikuntajako ja rovastikuntien nimet muuttuvat ensi vuoden alusta. Hiippakuntaan perustetaan neljä rovastikuntaa, joiden alueet noudattavat maakuntarajoja. Mikkelin hiippakunnan uudet rovastikunnat ovat Etelä-Savon tuomiorovastikunta, Etelä-Karjalan rovastikunta, Kymenlaakson rovastikunta ja Päijät-Hämeen rovastikunta, kertoo hiippakunta tiedotteessaan.
Uuden rovastikuntajaon taustalla on vuoden alussa voimaan astuva hiippakuntarajamuutos, jonka myötä Mikkelin hiippakuntaan kuuluvat Etelä-Savon, Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen maakunnat.
Uudistuksen myötä historiaan jäävät Mikkelin tuomiorovastikunta sekä Savonlinnan, Imatran, Kouvolan, Lappeenrannan, Kotkan ja Heinolan rovastikunnat.
Kirkollista hallintoa varten maa on jaettu hiippakuntiin, jotka puolestaan on jaettu rovastikuntiin. Rovastikunnallista toimintaa johtaa lääninrovasti, jonka tuomiokapituli nimittää neljäksi vuodeksi kerrallaan. Lääninrovasti toimii tuomiokapitulin ja piispan apuna rovastikunnan kirkollisessa hallinnossa.
Uusien rovastikuntien lääninrovastit nimitetään tämän syksyn aikana. Rovastikunnat mahdollistavat seurakuntien välistä yhteistyötä ja muun muassa yhteisten koulutusten järjestämistä.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...