0

Mielipiteet: Vastine meluaidasta

Nuorison liikunnan ja koulujen tarpeen kannalta on todella tärkeätä, että Virojoen keskustassa on kunnollinen urheilukenttä. Hieno asia on myös, että kentän päällyste ja kentän reunukset uusitaan asianmukaiseen kuntoon.
Kentän suunnittelun alkaessa 1990-luvulla kunta tiedusteli koulun naapurien kantaa uuden urheilukentän sijainnille. Kantamme on tässä talossa aina ollut liikunnalle myönteinen. Tälläkin hetkellä olen mukana toteuttamassa Virolahdelle esteettömän liikunnan hanketta, jonka budjetti on 70 000 euroa. EU-rahaa meille myönnettiin hankkeeseen noin 30 000 euroa.
Mitä koulun vieressä olevaan urkeilukenttään tulee, toiveena oli, että kentästä ei aiheudu haittaa naapureille. Eipä ole pienistä valitettu kentän suhteen.
Parisen vuotta sitten kävimme lävitse kentän vaikutuksia kunnan virkamiesten kanssa ja silloin kiinnitettiin huomiota kentältä kantautuvien äänten voimakkuuteen. Virolahden kunta teetti asianmukaisen meluselvityksen – tutkimuksen, jossa selvitettiin mitta-arvot kentältä ja koulun pihalta kantautuville äänille. Desibelirajat ylittyivät kirkkaasti. Kauempana ongelmaa ei todellakaan ole.
Kentän kunnollinen ja asianmukainen ääntä eristävä reuna-aita on näin ollen tähän liikuntapaikkaan kuuluva oleellinen osa ja kunta on toiminut asiassa johdonmukaisesti.

Jaakko Talsi

Viikon kysymys

Onko koronarokotusvauhti liian hidas?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä