0

Kymenlaaksossa varaudutaan syksyn ensimmäiseen myrskyyn

Syksyn ensimmäinen myrsky on saapumassa ja Kymenlaakson Sähköverkko Oy kertoo nostavansa valmiuttaan.
Voimakkaan myrskyrintaman ennustetaan saapuvan Suomeen tänään illalla. Ilmatieteenlaitoksen arvion mukaan tuuli voimistuu perjantaina illalla myrskypuuskiin länsirannikolta lähtien. Lauantaiaamuna myrskytuulien on ennustettu heikkenevän suhteellisen nopeasti.
Kymenlaakson Sähköverkko varautuu mahdollisiin tuulituhoihin ja sähkönjakelun häiriöihin ja nostaa varallaolon valmiuttaan. Yhtiö tiedottaa sähkönjakelun tilanteesta tarvittaessa verkkosivuillaan ja Facebookissa. Asiakkaat voivat saada halutessaan runkoverkkoa koskevat häiriötiedotteet joko puhelimeen tai sähköpostiin.
Yhtiö pyytää myös ilmoituksia vikapaikoista. Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, yhtiö pyytää ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroon 05-778 0222.
Samalla yhtiö muistuttaa, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea, eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Viikon kysymys

Luotatko tietojesi pysyvän turvassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä