0

Iranilaismies pyrki Ranskan passilla Venäjältä Suomeen

Rajavartiolaitos epäilee kahta Suomessa asuvaa iranilaismiestä laittoman maahantulon järjestämisestä, koska heidän epäillään hankkineen Malesiassa asuvan miehen kautta väärennetyn Ranskan passin maanmiehelleen.
Rikosepäily paljastui, kun Venäjän rajaviranomaiset estivät iranilaismiehen matkustamisen Pietarista Helsinkiin Allegro-junalla toukokuussa. Iranilaismies esitti Schengen-alueelle oikeuttavana matkustusasiakirjana väärennetyn Ranskan passin. Venäjän rajaviranomaisille selvisi, että mies oli saapunut Moskovaan päivää aikaisemmin Iranin passilla, jossa oli aito Venäjän viisumi.

Kaakkois-Suomen rajavartioston ja Venäjän rajaviranomaisten tietojenvaihdon avulla voitiin epäillä Suomessa asuvaa iranilaiskaksikkoa laittoman maahantulon järjestämisestä.
Rajavartiolaitoksen esitutkinnan perusteella voidaan epäillä, että Venäjältä Suomeen pyrkinyt iranilaismies on maksanut noin 4500 euroa väärennetystä Ranskan passista ja laitonta matkaa on valmisteltu jo talvella 2019.
Lisäksi esitutkinnassa selvisi, että molempien rikoksesta epäiltyjen puhelimista löytyi useita valokuvia eri Euroopan maiden passeista, jotka ovat kadonneiksi tai varastetuiksi ilmoitettuja ja siten etsintäkuulutettuja.
Esitutkintaan liittyen toinen Suomessa asuvista iranilaismiehistä on vangittuna. Rikosepäilyn esitutkinta on valmistunut, ja se on siirretty Itä-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaa varten.

Viikon kysymys

Maistuuko sinulle hapanvelli?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...