0

Pääkirjoitus: Investointeja riittää lähivuosina

Virolahti aikoo investoida seuraavien kolmen vuoden aikana yli kuudella miljoonalla eurolla. Miehikkälässä sen sijaan investointitarpeet ovat jonkin verran pienemmät kuin mihin on takavuosina totuttu.
Virolahdella suurimman potin nielaisee Virojoen uusi päiväkoti, joka on tarkoitus rakentaa kahden seuraavan vuoden aikana. Kysymyksessä on arviolta 2,7 miljoonan euron investointi. Eri asia kuitenkin on vielä sen toteuttamisaikataulu. Julkisuudessakin siitä on käyty kädenvääntöä. Joidenkin valtuutettujen mielestä hanketta voitaisiin siirtää hieman eteenpäin, jotta kunnassa vältyttäisiin kriisikuntakriteerien täyttymiseltä rajun velkaantumisen osalta.
Tarpeita kuitenkin on paljon. Hurpun matkailualueen infran rakentamiseen varaudutaan vuonna 2022 miljoonalla eurolla. Tämä raha on kuitenkin tarkoitus saada ajastaan takaisin. Muita pienempiä kohteita ja tarpeita löytyy eri puolilta kuntaa niin, että kaikkiaan kolmen seuraavan vuoden suunnitelmat nousevat 6,3 miljoonaan euroon.
Miehikkälässä tahti ei ole enää takavuosien kaltainen. Kokonaispotti kolmen seuraavan vuoden osalta on 2,6 miljoonaa euroa, joista suurin yksittäinen hanke on koulukeskuksen teknisen työn peruskorjaaminen. Hanke on suuruusluokaltaan puolen miljoonan verran. Lähes saman verran on menossa Muurikkalan yritysalueen infran rakentamiseen ja Pellinkankaan uuteen vedenottamoon.
Kuntien miljoonaluokan investointitarpeet syntyvät osittain erilaisista korjausveloista, mutta vielä enemmän viimeisten kymmenen vuoden aikana on törmätty sisäilmaongelmien mukanaan tuomiin tarpeisiin. Eikä tässä kehityksessä ole loppua näköpiirissä.

Viikon kysymys

Uskotko Hurpun matkailuhankkeen toteutumiseen?

  • En (76%, 92 ääntä)
  • Kyllä (24%, 29 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 121

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä