0

Miehikkäläläiselle naiselle vuosi ehdollista kavalluksista

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut miehikkäläläisen naisen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kavalluksesta ja kahdesta kavalluksesta. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan aiheuttamansa tappiot ja oikeuskuluja. Tuomio annettiin kansliapäätöksenä.
Nainen oli siirtänyt varoja kahdelta eri yhtiöltä niiden pankkiasioista vastaavana henkilönä omalle tililleen ja ulkomaisille pankkitileille. Törkeässä kavallusjutussa varoja oli siirretty yhteensä 101 000 euroa, mutta nainen oli palauttanut 6 000 euroa, joten anastettujen varojen kokonaismääräksi katsottiin 95 000 euroa.
Toisessa tapauksessa nainen oli anastanut 8 000 euroa yhtiön pankkitililtä Kiinteistö Oy:n yritystilille ja edelleen ulkomaiselle pankkitilille. Samalla tavalla ja samalla euromäärällä hän oli toiminut myös kolmannessa kavallusjutussa.
Esitutkinnassa nainen väitti joutuneensa huijauksen kohteeksi. Taustalla oli kysymys ulkomailta luvatusta arpajaisvoitosta, jonka saatuaan hän olisi maksanut yhtiöistä ottamansa lainat takaisin. Varojen siirto yhtiöiden pankkitileiltä tapahtui siitä huolimatta, että naista oli varoitettu huijauksen mahdollisuudesta useammaltakin taholta.
Teot tapahtuivat viime vuonna. Nainen ei kiistänyt, etteikö olisi yhtiöille korvausvelvollinen aiheuttamistaan taloudellisista menetyksistä, mutta kiisti syytteen törkeästä kavalluksesta. Hän myös kiisti anastustarkoituksen ja anastuksen ja sanoi ottaneensa yhtiöiltä lainaa, jotka olisi maksanut takaisin. Lisäksi vastaaja vetosi siihen, että hänen harkintakykynsä oli tekoajankohtana alentunut terveydellisistä syistä johtuen.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä