0

Harjun hevoset muuttivat aktiivitalliin maanantaina

Maanantaina Harjussa otettiin käyttöön Suomen ensimmäinen hevosalan oppilaitoksen aktiivitalli. Jo laidunkaudella toisiinsa totutetut laumat tuotiin tutustumaan pihattoon taluttaen. Vapaaksi päästyään osa hevosista intoutui riehakkaaseen laukkaan, mutta kaikki rauhoittuivat nopeasti nauttimaan heinää.
Tämän viikon aikana hevoset totutetaan ruokinta-automaatteihin asteittain. Lämmitetyt vesiautomaatit pitävät veden sulana pakkasellakin. Perehdyttämisestä vastannut Carola Brandt totesi, että käyttöönotto oli valmisteltu hyvin ja sujui siksi erityisen mallikkaasti.
Harjun henkilökunnan ja hevosten perehdyttämisestä aktiivitalliin huolehtinut Brandt on kansainvälisesti toimiva talliyrittäjä, joka perusti oman aktiivipihaton Saksaan 12 vuotta sitten ja on jo 10 vuotta kiertänyt puhumassa aktiivipihaton eduista hevosten hyvinvoinnille.
– Hevoset ovat sosiaalisempia, rauhallisempia ja terveempiä, hän totesi.
Harjussa vietettiin perjantaina oppimiskeskuksen 130-vuotisjuhlia ja vihittiin uusi aktiivitalli käyttöön. Vihkimisen seremoniamestarina toimi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Lisää aiheesta Kaakonkulman torstain lehdessä ja nettisivuilla.