0

Vaalimaalla rajanylitysten määrä kasvoi 32 000:lla tammi-lokakuussa

Vaalimaan rajanylityspaikalla kirjattiin tammi-lokakuussa 2 070 000 rajanylitystä. Määrä oli 32 000 enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.
Nuijamaalla ylityksiä tehtiin 2,47 miljoonaa ja Imatralla lähes 1,3 miljoonaa.
Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin kuluneiden kymmenen kuukauden aikana 6,4 miljoonaa rajanylitystä. Määrä on kasvussa viime vuoteen verrattuna 6,5 prosenttia. Matkustajista oli viisumivelvollisia noin 79 prosenttia.

Rajavartiosto aloitti lokakuussa 29 esitutkintaa, joista yhdeksän vaarallisen esineen hallussapidosta. Rattijuopumuksesta aloitettiin kuusi esitutkintaa ja maahantulokiellon rikkomisesta kolme esitutkintaa. Muita rikosnimikkeitä olivat muun muassa törkeä rattijuopumus, väärennys ja ampuma-aserikos.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin lokakuussa viisi väärennettyä rajatarkastusleimaa, kaksi väärennettyä ajokorttia sekä yksi väärennetty rekisteriote, passi, oleskelulupa, liikennevakuutus ja tullausleima.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin lokakuussa yksi anastetuksi epäilty ajoneuvo. Tapauksen esitutkinta on kesken.
Turvapaikkaa rajatarkastuksen tai kuulustelun yhteydessä haki lokakuussa kaksi henkilöä.