0

Veli-Matti Pulli totesi ottavansa viestikapulan käteensä – suuria linjamuutoksia ei tarvita

– Minusta Virolahden kuntaa on kehitetty hyvään suuntaan. Siksi mitään suuria linjauksia ei tarvita. Paremminkin koen, että tämä on nyt viestikapulan siirtämistä. Panostukset Vaalimaalle alkavat nyt kantaa hedelmää ja samalla linjalla meidän pitää jatkaa, pohdiskeli Virolahden uusi kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli tuoreeltaan, kun hänen valintansa varmistui kunnanvaltuuston yksimielisellä päätöksellä tänään.
Samalla Pulli sanoi tuntevansa suurta kiitollisuutta kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston hänelle osoittamasta luottamuksesta.
– Palautetta on tullut myös muilta ihmisiltä tuolla heidän kanssa keskustellessa. Se antaa hyvää luottamusta jatkoa ajatellen.
Valtuustossa valinnasta ei soraääniä käytetty, päinvastoin. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Vappu Kuokka (kesk.) sanoi, että hakijoiden joukko oli poikkeuksellisen hyvä ja neljän haastateltavan kuulemisen myötä työryhmälle kävi ilmeiseksi, että heidän joukostaan valinta tehdään.
– Veli-Matti Pulli vakuutti meidät haastattelussa osaamisellaan ja aiemmalla työkokemuksellaan. Hän on osoittanut myös nykyisessä tehtävässään mitä parhainta osaamista, Kuokka sanoi.
Samaa mieltä oli Seppo Pirttimäki (sd.), joka painotti Pullin onnistuneen hallintojohtajan tehtävissä erinomaisesti.

Pulli haluaa, että Virolahtea kehitetään edelleen paitsi Vaalimaan osalta muutenkin hyvään suuntaan.
– Tärkeintä on, että Kaakon kaksikon jatko saadaan nyt toimimaan. Siellä on kuitenkin kymmenen vuotta vanha malli pohjalla ja kun sitä freesataan nyt, niin siitä tulee varmasti hyvä, hän uskoo.
Pulli muistuttaa, että kunnanjohtajan tehtävä on hyvin moninainen ja tärkeää on kuunnella herkällä korvalla.
– Sen lupaan, että kun tulee palautetta ja toiveita mitä on kuntapäättäjillä tai kuntalaisilla, niitä kuuntelen hyvin tarkasti.

Osmo Havuaho jää virallisesti eläkkeelle kesäkuun lopussa ensi vuonna ja Veli-Matti Pulli jatkaa siitä eteenpäin uutena kunnanjohtajana. Käytännössä viestikapulan vaihdos tapahtuu kuitenkin aikaisemmin, sillä Havuaho pitää rästiin jääneet lomansa pois.
Tarkemmat päivämäärät ovat vielä hämärän peitossa. Valtuuston päätöskin antaa mahdollisuuden tehdä vaihdos erikseen sovittavalla tavalla.
– Siitä ei ole vielä keskusteltu tämän hakuprosessin aikana lainkaan. Varmasti siirtymävaihe tulee ja tehtäviin perehdyttämistä myös tarvitaan ja siihen Osmo Havuaho on tietenkin paras, Pulli näkee.
Pullin valinta tarkoittaa myös sitä, että Kaakon kaksikolle joudutaan etsimään uusi hallintojohtaja.
– Se tulee väistämättä eteen.

JUKKA KINNUNEN

 

Veli-Matti Pulli
Ikä 46 vuotta
Syntyisin Miehikkälästä
Virolahden kunnanjohtaja 1.7.2020 alkaen
Kaakon kaksikon hallintojohtaja 2018-19
Toimi aikaisemmin Kilpailu- ja kuluttajaviraston hallintojohtajana, kuluttajavirastossa kaikkiaan vuodesta 2006 lähtien
Koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, LUT 2004
Naimisissa
Harrastuksiin kuuluvat suunnistus, hiihto ja muu ulkoilmaliikunta sekä mökkeily

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä