0

Kaakonkulmalla kerätään ikäihmisten köyhyyskokemuksia

Kymenlaaksolaisten ikäihmisten köyhyydestä halutaan tutkittua tietoa.
– Ikäihmisten köyhyys on aiheena yhteiskunnallisesti merkittävä, mutta tutkimuksia vanhuusköyhyydestä on silti melko vähän, kertoo sosiaalityön pro gradu -tutkimusta Itä-Suomen yliopistolle vanhuusköyhyydestä tekevä Haminan seurakunnan diakoni Mervi Leinonen.
Leinonen tutkii ikääntyneiden kymenlaaksolaisten omakohtaisia kokemuksia köyhyydestä. Tutkimus tehdään yhteistyössä Haminan seurakunnan diakoniatyön kanssa Haminassa, Miehikkälässä ja Virolahdella.
Tutkimuksella pyritään selvittämään keinoja ikäihmisten köyhyyden vähentämiseksi ja heidän elämänlaadun parantamiseksi.
– Köyhyyden ongelma muodostuu usein monista pienistä erillisistä ongelmista. Kiinnostavaa on henkilökohtaisen taloustilanteen, terveydenhoidon ja vaikkapa uuden teknologian merkitys ikäihmisten köyhyyden muodostumisessa. Haastattelemalla haluaisin saada tietoa siitä, millaisia kokemuksia nämä voivat olla ikäihmisille.
Leinonen on kiinnostunut tapaamaan henkilöitä, jotka nimettöminä voivat auttaa tutkimuksen tekemisessä kertomalla omakohtaisia kokemuksiaan köyhyydestä. Luottamuksellisen yhteydenottopyynnön voi lähettää marraskuun loppuun mennessä sähköpostitse osoitteeseen mervi.leinonen@student.uef.fi tai soittamalla numeroon 044 942 9641.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä