0

Suur-Miehikkälän koulu sai uuden pelipaikan – areenaa voivat käyttää kaikki kyläläiset

SUUR-MIEHIKKÄLÄN koulun pihalle on syksyn aikana valmistunut areena, joka soveltuu monenlaisten pelien pelaamiseen. Viime viikolla virallisesti käyttöön otettua uutta lähiliikuntapaikkaa ehdittiin jo odottaa innokkaasti niin koululaisten kuin opettajienkin keskuudessa.
– Tämä on todella tervetullut lisä koulun pihaan. Lapset voivat nyt liikkua entistä monipuolisemmin sekä välitunneilla että liikuntatunneilla, koulunjohtaja Hanna Muona toteaa tyytyväisenä kaikkien puolesta.
Uutta peliareenaa ei ole rakennettu vain koululaisia varten. Kouluaikojen ulkopuolella sitä voivat käyttää vapaasti kaikki kyläläiset. Muona toivookin, että kyläläiset hyödyntäisivät ahkerasti uutta lähiliikuntapaikkaa.
– Areena mahdollistaa muiden kyläläisten ja koululaisten yhteiset harrastukset vapaa-ajalla. Eikä meitä häiritse, vaikka joku vanhempi haluaisi käydä siellä lapsensa kanssa pelailemassa myös oppituntien aikana, mutta välitunneilla areena on tietysti varattu koululaisten käyttöön.

Suur-Miehikkälän koulun vieressä on toki tähänkin asti ollut hiekkakenttä, jolla voidaan pelata erilaisia pallopelejä. Lisäksi koulun toisella puolella on nurmialue pelejä ja leikkejä varten.
– Koulussa on omasta takaa pieni salikin, ja saamme käyttää myös seurantalon salia. Koulun sali riittää sisäliikuntapaikaksi pienimmille koululaisille, mutta esimerkiksi omalla luokallani on 17 viides- ja kuudesluokkalaista, ja heille sali on aika ahdas, Muona kertoo.
Uudella areenalla voi pelata muun muassa jalkapalloa, sählyä, lentopalloa ja koripalloa.
– Koripallo tulee olemaan meille ihan uusi laji. Vaikka meillä on salissakin korit, niin katto on siellä niin matalalla, ettei pelaaminen käytännössä onnistu. Eikä meillä ole ennen ollut lentopallokenttääkään ulkona, joten sekin on uutta, Muona kertoo.

Muona arvelee, että nyt edessä olevana talviaikana areenan käyttötavat eivät vielä vakiinnu, mutta kevään koittaessa pelipaikka tulee varmasti olemaan ihan jokapäiväisessä käytössä.
– Käytännöt varmasti muodostuvat pikkuhiljaa. Lasten innostus eri peleihin ja leikkeihin on yleensä kausiluonteista. Myöhemmin nähdään, joudummeko esimerkiksi nimeämään välitunteja, joilla pelataan jotain tiettyä peliä, vai osaavatko oppilaat itse sopia mitä milloinkin halutaan pelata.

Marju Perilä

Viikon kysymys

Maistuuko sinulle hapanvelli?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...