0

Afrikkalainen messu Miehikkälän kirkossa

Miehikkälän kirkossa vietetään ensi sunnuntaina kello 10 messua virsien sijasta Afrikkalaisen gospelmessun sävelin.
Afrikkalainen gospelmessu on Pekka Simojoen säveltämä ja Anna-Mari Kaskisen sanoittama. Se esitettiin ensimmäistä kertaa Kotkan Lähetysjuhlilla vuonna 1981. Silloin messun rytmikkäät, afrikkalaistyyppiset melodiat aiheuttivat sellaista hämmennystä, että seurauksena oli kirkkolaillinen kiista.
– Tänä päivänä, jolloin erityisjumalanpalveluksessa saatetaan käyttää vaikkapa raskasta rock-musiikkia, Afrikkalaisen messun laulut tuntuvat ennemminkin tutuilta ja turvallisilta. Eri sävelmiä on vähän ja ne ovat tarttuvia. Esimerkiksi rippikoulusta ja siunaustilaisuuksista tuttu virsi ”Herra, kädelläsi” kuuluu messun lauluvalikoimaan, kanttori Niina Kotro kertoo.
Messussa laulua johtavat nuorten lauluryhmä Mielikit, Miehikkälän kirkkokuoro sekä Eini Tulkki. Taavi Suutari soittaa bassoa, Sini Muurman kitaraa ja kanttori Niina Kotro pianoa. Kappalainen Matti Astola toimii liturgina ja saarnaa.
Tuottajien elojuhlapyhän kunniaksi MTK-Kaakko tarjoaa kirkkokansalle kahvit messun jälkeen.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...