0

Pääkirjoitus: Sopu säilyi – vielä

Virolahden kunnanvaltuustossa nähtiin maanantaina erikoinen näytelmä. Keskustaryhmä oli rakentanut siihen sellaisen käsikirjoituksen, ettei ketään tarvinnut lopulta moittia kovin sanakääntein. Pienemmät ryhmät purnasivat, mutta enemmän vasta valtuustosalin ulkopuolella.
Tunnelma oli jo alun alkaen poikkeuksellisen jännittynyt, kun valtuusto kokoontui päättämään muun muassa veroprosenteista ja uudesta kunnanjohtajasta.
Tärkeintä oli kuitenkin se, mistä ei päätetty. Virojoen uuden päiväkodin hankesuunnitelma loisti poissaolollaan esityslistalta, vaikka kunnanhallitus oli sitä valtuustolle yksimielisesti esittänyt. Poissaolo johtui valtuuston puheenjohtaja Sisko Ukkola-Parosen (kesk.) päätöksestä, ettei hän suunnitelmaa sinne halunnut.
Koska Ukkola-Paronen oli toiminut asiassa tiettävästi yksin, keskustan valtuustoryhmällä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin käydä asia läpi. Pitkän puheenvuoron käyttänyt ryhmän puheenjohtaja Anton Yrjönen pyysi loppukaneetissaan Ukkola-Parosta vastaamaan siihen, miten kuntademokratia on toteutunut päiväkodin hankesuunnitelmassa ja miksi valtuusto ja kunnanhallitus eivät ole osallistuneet valmistelutyöryhmän muodostamiseen.
Ukkola-Paronen vastasi ennalta sovitun käsikirjoituksen mukaan kysymyksiin, joskaan ei kovinkaan selvästi itse asiaan. Lopuksi hän totesi, että asia on loppuun käsitelty, vaikka muillakin ryhmillä oli vielä asiaa samasta aiheesta. He toki saivat asiansa esittää. Pienemmille ryhmille riitti, että asiaan palataan 2. joulukuuta.
Sopu säilyi Virolahdella vielä jollakin tavalla, mutta uusiin ylilyönteihin ei ole enää varaa. Tämänkin episodin olisi voinut hoitaa kokonaan toisella tavalla.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...