0

Juha Tanska valittiin lääninrovastiksi – toimikausi neljä vuotta

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli nimitti lääninrovastit ensi vuoden alusta perustettaviin rovastikuntiin. Haminan kirkkoherra Juha Tanska valittiin Kymenlaakson rovastikunnan lääninrovastiksi.
Etelä-Savoon valittiin Juvan seurakunnan kirkkoherra Sirkka Pylkkänen, Etelä-Karjalaan Sammonlahden seurakunnan kirkkoherra Juha Eklund ja Päijät-Hämeen rovastikuntaan Orimattilan seurakunnan kirkkoherra Annakaisa Rantala.
Rovastikuntien määrä Mikkelin hiippakunnassa vähenee vuoden alussa, sillä Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli päätti viime kuussa, että Mikkelin hiippakuntaan perustetaan neljä maakunnallista rovastikuntaa. Samalla nykyiset seitsemän rovastikuntaa lakkaavat.
Lääninrovastit valittiin rovastikunnan seurakuntien kirkkoherrojen keskuudesta. Lääninrovastit hoitavat tehtäväänsä oman työnsä ohessa. Lääninrovastit toimivat piispan ja tuomiokapitulin apuna rovastikunnan hallinnossa ja heidät nimitetään neljäksi vuodeksi kerrallaan. Lääninrovastien tehtäviin kuuluu muun muassa edistää kirkon tehtävän toteutumista omassa rovastikunnassaan.
He voivat myös asettaa rovastikunnallisia yhteistyöelimiä ja muutoinkin edistää seurakuntien yhteistyötä sekä johtaa rovastikunnallista toimintaa.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä