0

Musakan joulun viesti saapuu Ylämaan kirkkoon

Karjalainen laulajapoika, baritoni Hannu Musakka, 74, vierailee entisillä kotikonnuillaan Ylämaalla ja tuo samalla joulun sanomaa kuulijoille ”Joulun viesti” – yksinlaulukonserttinsa myötä. Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 8. joulukuuta kello 16.
Lappeenrantalaislähtöinen laulaja työskenteli Ylämaalla nuorisosihteerinä vuosina 1973-74 liikunnanohjaajaksi valmistumisensa jälkeen. Siitä kaikesta jäi hänelle todella mieleenpainuvat muistot ja sen myötä haluaa vierailla Ylämaalla, nyt yksinlaulun merkeissä. Laulaminen on hänelle ollut koko elämänmittainen tehtävä. Lauluopinnot loivat pohjaa esiintymiselle ja sen myötä Suomi, Norja ja Ruotsi ovat tulleet tutuiksi.
Nyt kuultavassa konsertissa kuullaan tuttuja ja hieman harvinaisempiakin joululauluja, muun muassa oopperalaulaja Jyrki Niskasen säveltämä Jeesus meille syntynyt, Tapio Nordgrenin Joulun viesti, Martti Helan Hiljainen joululaulu, Armas Maasalon Mä kanssa enkelten, vanhoista koululaulukirjoista mieleenjääneitä, sekä Jean Sibeliuksen päivän kunniaksi En etsi valtaa, loistoa ja Jo joutuu ilta.
Perinteinen Toivioretkellä laulu kuullaan ensi kertaa PJ Hannikaisen suomennoksena vuodelta 1910. Kruunuina voidaan pitää lauluja Taas kaikki kauniit muistot ja Adolphe Adamin Oi jouluyö – O helga natt.
Hannu Musakka esittää konserttinsa kaikki laulua a cappella eli ilman säestystä.
Konsertin käsiohjelmia myydään kirkossa. Konsertin järjestäjänä toimii Lappeen seurakunta.

Viikon kysymys

Kannatatko ulkomaalaisten oppilaiden ottamista Virolahden lukioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä