0

Wanhan Holviston Joulu virittää kävijänsä joulutunnelmiin Hamina Bastionissa

Perinteiseen joulutunnelmaan kävijänsä johdattava Wanhan Holviston Joulu Haminassa järjestetään jo 17. kerran joulukuun puolivälissä. Paikalla on jälleen yli 100 myyjää sekä monipuolista ohjelmaa.
Viikonlopun aikana voi muun muassa opetella tonttuilutaitoja, ihailla Teinisirkuksen akrobaattisia esityksiä, ratsastaa ponilla, askarrella, pyöriä karusellissa, laulaa joululauluja, paistaa makkaraa sekä tehdä hyviä ja herkullisia jouluostoksia.
Itse Joulupukki avaa tapahtuman Bastionin ulkolavalla kumpanakin päivänä kello 10, jonka jälkeen joulupukkia voi käydä tervehtimässä pukinpajassa. Joulupukin luona voi testata kiltteyskonetta ja tänä vuonna pukinpajassa sijaitsee myös tuttienluovutuspiste.
Paikalliset yhdistykset ovat koristelleet kuusia, joista tapahtumakävijät voivat äänestää mielestään kauneimman. Kuuset ovat näytillä Bastionin kenttäalueella koko tapahtuman ajan. Kun markkinahumu Bastionissa päättyy, yläkehältä voi ihastella holviston jouluista tunnelmavalaistusta.

Tunnelmaholvissa on mahdollisuus opetella tonttutaitoja Aapeli-tontun johdolla, jonka lisäksi holvissa nähdään viikonlopun aikana seurakunnan näytelmä ja kuullaan Haminan Viihdelaulajien esityksiä. Tilassa voi myös tutustua kaupunginmuseon Tonttujen historia -näyttelyyn. Tonttuilua voi harrastaa myös Bastionin tonttupolulla.
Tänä vuonna tapahtuma-alue leviää Bastionin lähiympäristöön. Yhteisötalo Manskilla on myyntipaikkojen lisäksi Haminan Nuorisovaltuuston kahvila, jonka tuotot lahjoitetaan Hyvä Joulumieli-keräykseen. Manskilla sijaitsee myös Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto-tapahtuman infopiste, josta voi käydä ostamassa kannatustuotteita tai luovuttamassa paketin lahjakeräykseen
Marian kirkon pihalla on kynttiläpuisto, jonne voi viedä oman hautakynttilän ja muistaa edesmenneitä läheisiä. Samalla voi tutustua hautakynttiläperinteeseen. Marian kirkossa järjestetään lauantaina 14. joulukuuta kelo 16 hyväntekeväisyyskonsertti, jonka pääesiintyjänä nähdään Mari Rantasila. Konsertin tuotoilla tarjotaan jouluavustusta haminalaisille vähävaraisille perheille. Konsertin järjestävät Tina ja Mervi Visuri.
WWanhan Holviston Joulu -tapahtuma Haminassa 14.-15. joulukuuta kello 10-16.

Viikon kysymys

Kannatatko ulkomaalaisten oppilaiden ottamista Virolahden lukioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä