0

Hautapaikkojen hintoihin esitetään korotuksia Haminan seurakunnassa

– Hautapaikkojen hinnoittelussa Haminan seurakunta on jäänyt pahasti jälkeen valtakunnallisista ohjeista, joiden mukaan hautapaikkojen hintojen pitäisi kattaa 20-25 prosenttia hautatoimen kaikista menoista, kertoo Haminan seurakunnan hautausmaista vastaava seurakuntapuutarhuri Katri Partanen.
Syntynyt erotus katetaan valtion jakamasta avustuksesta, joka on tarkoitettu hautausmaiden hoitoon, kirkon kirjojen pitoon ja kulttuurihistoriallisten rakennusten ja esineistön kunnostukseen.
Viime vuonna hautatoimen kulut Haminan seurakunnassa olivat vajaat 950 000 euroa ja tuotot noin 97 000, mikä on ainoastaan 10 prosenttia menoista.
Haminan seurakunnalla on hoidettavana kahdeksan hautausmaata Miehikkälässä, Virojoella ja Haminassa. Hautausmaiden pinta-ala on yhteensä 25 hehtaaria ja niissä on lähes 17 000 hautaa.

Kirkkoneuvosto ehdottaa, että hautapaikkamaksujen vääristymää oikaistaan siten, että hautapaikkamaksuja korotetaan kuluvan valtuustokauden aikana vähitellen.
– Tarkoitus olisi nostaa arkkuhautapaikan hintaa 20 euroa vuodessa, jotta korotuksesta tulisi maltillinen, sanoo Partanen.
Käytännössä hintojen korotus tulee koskemaan vain supistuvaa määrää hautapaikoista, sillä uurnahautauksia on selvästi jo yli puolet.
Hautapaikoista perittävät maksut tällä hetkellä ovat alimmillaan 180 euroa. Uurnahautauksen hinta 60 euroa tulee jatkossakin pysymään samana. Tarkemmat hinnat löytyvät seurakunnan kotisivuilta.
Rintamalla palvelleilta ja heidän puolisoiltaan Haminan seurakunta ei veloita lainkaan hautapalvelu- eikä hautapaikkamaksuja.
Haudanhoitomaksuihin ei Haminan seurakunnassa ole tulossa muutoksia.

Seppo JJ Sirkka

Viikon kysymys

Sienestätkö?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä