0

Sähkön verkkopalveluhinnat laskevat ensi vuoden alussa – myös maakaasun kokonaishinta alenee

Sähkön verkkopalveluhinnat laskevat ensi vuoden alusta, kertoo Haminan Energia Oy. Muutoksen kokonaisvaikutus asiakkaalle verkkopalvelun osalta on keskimäärin noin 10 prosenttia. Verkkopalvelumaksut siis laskevat, eli sähkön siirtolasku pienenee noin 10 prosenttia. Hinnanmuutos perustuu verkonrakennuskustannusten muutoksiin.
Muutoksen tarkat asiakaskohtaiset vaikutukset riippuvat asiakkaan siirtotuotteesta ja sähkönkulutuksesta. Yhtiön laskelmien mukaan esimerkiksi 5 000 kilowattituntia käyttävässä omakotitalossa sähkölasku halpenee 3,53 euroa kuukaudessa.
Maakaasun verollinen kokonaishinta laskee puolestaan keskimäärin noin 3,9 prosenttia. Kokonaishinta sisältää verkkopalvelun sekä maakaasun myynnin. Maakaasun myynnin energiamaksut laskevat yhteensä noin 13 prosenttia. Maakaasun verkkopalvelun jakelumaksut taas nousevat asiakkaan kaasutuotteesta ja käytöstä riippuen noin 4,9-6,8 prosenttia.
Maakaasun kokonaishinnan laskun taustalla on energian hankintahinnan lasku, sekä verkkopalveluhinnan maltillinen korotus vastaamaan verkon nykyisiä ja tulevia ylläpito- ja rakentamiskustannuksia.

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...