0

Joulun tunnelmaa Vahtivuoren luontonäyttämöllä – uusi joulutapahtuma esittäytyy

Nuotiotulet, talvinen vaellus peltojen läpi metsän siimekseen, joululaulut, lähiruokakojut ja paikalliset käsityötuotteet.
”Matkalla jouluun” on uusi joulutapahtuma, joka kutsuu tunnelmoimaan elämysten äärelle Harjun Vahtivuoren luontonäyttämölle keskiviikkona 11. joulukuuta.
Harjun Vahtivuoren uuden luontonäyttämön äärelle rakentuu ensimmäistä kertaa joulumaa, josta löytyy yli 20 myyntipistettä, ruokaa ja juomaa puurobaarista ja nuotion ääreltä, karvaisia eläinystäviä ja monenlaista jouluista ohjelmaa.
Myyntipöydiltä löytyy paikallisten käsityöläisten ja tuottajien tekemiä lahjoja pukinkonttiin. Tarjolla on muun muassa joulukoristeita, kransseja, villalankaa, lampaantaljoja, käsitöitä, kynttilöitä, koriste-esineitä, sisustustuotteita, mattoja, puukkoja, puuesineitä ja koruja – pääosin ekologisista materiaaleista ja kestävällä tavalla lähellä tehtyjä tuotteita.
Myös syötäviä jouluherkkuja on tarjolla monenlaisia, muun muassa kalaa ja kalajalosteita, lammasta, hilloja ja marmeladia, sienisäilykkeitä, viherjauheita, sinappia, mehuja, glögiä, teetä, leipää ja leivonnaisia. Puurobaarissa voi nauttia lämpimästä puurosta ja kuumista juomista, nuotiomakkarat maistuvat aina parhaalta metsässä.

Illan hämärtyessä Harjun päärakennuksen pohjoispuolelta lähtee kaksi ryhmää ohjaajien johdolla vaeltamaan kohti Vahtivuorta, kello 16.30 ja 18.00. Jalkaisin tehtävä, noin kilometrin pituinen matka taittuu noin puolessa tunnissa. Vaellus päättyy Vahtivuoren näyttämöllä nähtävään joulukuvaelmaan.
Tapahtumassa voi laulaa tuttuja joululauluja, seurata cheerleader-tonttuleikkiä tai käydä kertomassa joulupukille toiveitaan. Pukin vastaanotto on tällä kertaa jännittävässä paikassa, Salpalinjan kallioluolassa.

Opastusta ja tietoa historiallisesta Salpalinjasta saa Virolahden Bunkkerimuseon laavulta. Vahtivuoren metsikön keskellä on myös karvaisten eläinkamujen aitaus. Tapahtumassa voi rapsutella lampaita, minihevosia, alpakoita ja afrikkalaisia kääpiövuohia. Värivalot maalaavat tunnelmaa kallioseinämälle ja lähimetsään.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...