0

Kaakonkulma uudistuu ensi viikolla – lehden ulkoasu muuttuu ja sisällössäkin tapahtuu uudistumista

Kaakonkulma-lehden ulkoasu ja jossain määrin myös sen sisältö uudistuvat ensi viikosta alkaen. Lehdestä pyritään tekemään nykyistä modernimpi unohtamatta kuitenkaan perinteisiä paikallisia sisältöjä ja niiden merkitystä tilaajille.
Lehden nykyinen ulkoasu on peräisin kymmenen vuoden takaa, jolloin Sanoman silloinen ulkoasupäällikkö Hannu Pulkkinen rakensi kaikkien yhtiön paikallislehtien ulkoasun kuntoon. Nyt uuden ulkoasun takana on pitkälti Savon Sanomien ulkoasupäälikkö Juha Hirvaskero, joka on syksyn aikana perehtynyt Mediatalo Keskisuomalaiseen liittyneiden kaakon paikallislehtien rakenteisiin.
– Kymmenen vuotta on lehtimaailmassa pitkä aika ja patoutunutta uudistumisen tarvetta on kertynyt. Pyrimme siihen, että lehdestä tulee edeltäjäänsä luettavampi ja modernimpi. Perinteitä emme kuitenkaan unohda, sillä lehdessä säilyvät muun muassa tutut päävärit sininen ja punainen. Myös lehden etusivun nimiö säilyy ennallaan, kertoo Kaakonkulman päätoimittaja Jukka Kinnunen.
Samalla Kaakonkulma ja sen sisarlehdet ottavat käyttöön uuden Neo-toimitusjärjestelmän, joka on edeltäjiään paljon monipuolisempi. Uusi järjestelmä lisää mahdollisuuksia varioida erilaisia sivurakenteita.
Uudistukset eivät rajoitu pelkästään toimitukselliseen sisältöön. Uuden toimitusjärjestelmän myötä paikallislehdet siirtyvät vuoden alusta käyttämään ilmoitusmoduuleja vanhan palstamillimetrihinnoittelun sijaan. Moduulit ovat nykyaikaa ja ilmoitusten sijoittelu selkiytyy. Ilmoitusvalmistuksen hoitaa jatkossa Mediasepät Oy.
Tämä tietää pieniä muutoksia aineistoaikatauluihin, esimerkiksi varaukset ja valmistettava mainosmateriaali tulee olla jatkossa lehdessä jo maanantaina kello 16. Jos mainos tulee täysin painovalmiina, ilmoitushinnat halpenevat verrattuna tähän vuoteen. Valmistettavista ilmoituksista peritään ilmoituskokoon perustuva valmistusmaksu.

2 kommenttia aiheesta “Kaakonkulma uudistuu ensi viikolla – lehden ulkoasu muuttuu ja sisällössäkin tapahtuu uudistumista

 • 8.12.2019 at 13:33
  Permalink

  Kaikki uudistukset lehdissä eivät aina ole hyväksi, esimerkiksi Etelä Saimaa ja Kympppäri on olleet puoli vuotta niin moderneja lehtiä, ettei niitä minun viisi vuotta vanhalla älypuhelimella ole pystynyt lukemaan. Sensijaan valtakunnalliset- ja vaikka ulkomaiset lehdet kyllä avautuvat.

 • 12.12.2019 at 17:10
  Permalink

  Todella hyvä uudistus. Paperiversiokin näyttää nyt entistä selkeämmältä ja ihan oikealta sanomalehdeltä.
  Parhaiten muutos näkyy digilehden luettavuudessa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä